UFC

Miočić o ‘najglupljoj‘ vatrogasnoj intervenciji: ‘Pokušao je zapaliti kuću, ali užasno je to odradio‘

Michael Bisping i Stipe Miočić

 Screenshot (youtube, The Michael Bisping Podcast)
Stipe Miočić je gostujući kod Michaela Bispinga detaljnije pričao o svojoj karijeri vatrogasca

Nakon duljeg vremena inaktivnosti i manje medijske pozornosti, Stipe Miočić ponovno uživa u centru pažnje. Hrvatsko-američki teškaš ove godine vratit će se u kavez i borit će se protiv Jona Jonesa, po mnogima najboljeg borca u povijesti ovog sporta.

Miočić i Jones trebali bi se obračunati u sedmom mjesecu ove godine, na UFC 290 eventu. UFC još nije potvrdio točan datum i lokaciju te borbe, ali zasad se računa na UFC 290 event. Jon Jones također je otvoren za tu borbu nakon što je porazio Ciryla Ganea i bit će to pravi spektakl u teškoj kategoriji.

Stipe u kavezu nije bio od kraja trećeg mjeseca i poraza od Francisa Ngannoua, a do borbe protiv Jonesa proći će više od dvije godine od posljednjeg Miočićevog nastupa. Unatoč tome, Stipe je više nego samouvjeren u svoju pobjedu i planira doći u najboljem izdanju.

Jedna od glavnih tema vezanih uz meč Jonesa i Miočića tiče se činjenice da Stipe profesionalno obavlja dužnost vatrogasca. Jon Jones je poručio Miočiću da napusti taj posao u pripremama za borbu, te da se u potpunosti posveti trening kampu. Miočić je gostujući kod Ariela Helwanija odgovorio da se tim poslom bavi cijelu svoju karijeru, a gostujući u podcastu kod Michaela Bispinga, Stipe je dodatno prokomentirao svoj posao vatrogasca. Anthony Smith kao suvoditelj podcasta otkrio je kako je razgovarao sa svojom suprugom o Miočiću, a Smithova supruga potegnula je zanimljivo pitanje.

‘‘Moja supruga je razgovarala sa mnom i pitala me: ‘Misliš li da će prestati s poslom vatrogasca nakon što porazi Jona Jonesa? Zar stvarno misliš da će biti prvak teške kategorije, borac koji je porazio najvećeg ikad i da će se unatoč tome pojaviti na poslu već u ponedjeljak?‘‘‘, prepričavao je Smith svoj razgovor sa suprugom, a ‘‘Lionheart‘‘ je rekao kako vjeruje da će Miočić nastaviti sa svojim poslom. Tada se Stipe nadovezao sa svojim odgovorom.

‘‘Da, nastavit ću (s poslom). Mislim da je moja sljedeća smjena u subotu nakon borbe.‘‘, rekao je Miočić koji će se poslu vratiti samo tjedan dana nakon velike borbe. Michael Bisping bio je oduševljen tom informacijom.

‘‘Nemoguće. Dakle, tjedan dana nakon što poraziš Jona Jonesa, izađeš iz meča bez ozljeda, ti ćeš doći na posao s dečkima. To je impresivno, nevjerojatno dobro. Iz svih ispravnih razloga, oduševljeni smo time. Bilo koji tip radničke klase voli ovakav pristup. Neka žena će nazvati vatrogasce jer joj je mačka zaglavila na drvetu, a pojavit će se UFC-ov prvak.‘‘, oduševljeno je pričao Bisping, a Stipe je dodao da se spašavanjem mačaka bavi ipak neki drugi odjel na kojemu on ne radi.

Stipe Miočić pravi je primjer da nije nemoguće kombinirati život profesionalnog sportaša s još jednom profesijom, a ne samo da je Stipe profesionalni sportaš, nego je ujedno i najveći teškaš u povijest UFC-a. Otkrivajući informaciju da će se brzo vratiti poslu nakon borbe s Jonesom, Anthony Smith se dobrano zamislio i shvatio je da se previše žali zbog svojih obaveza.

‘‘Ovo je tako ludo. Kad smo razgovarali (Smith i Stipe) u četvrtak, to me navelo da razmislim o svom rasporedu. Na početku ove epizode podcasta Mike (Bisping) i ja smo se žalili kako moramo putovati, da smo preumorni, potrošeni itd. Ti ćeš započeti trening kamp za borbu protiv tipa koji je na vrhu ‘P4P‘ ljestvice, a to ćeš napraviti radeći svoj posao kao ostali normalni ljudi. Sjedeći na večeri s tobom, razmišljao sam kako moram začepiti i prestati se žaliti na gluposti. Glupo je to što radim.‘‘, dodao je Smith svoju oduševljenost Miočićevim aktivnostima.

U nastavku razgovora Miočić je dobio priliku odgovoriti na pitanja koja su postavljali gledatelji Bispingova podcasta, a jedno od pitanja odnosilo se na ‘‘najluđu vatrogasnu priču‘‘, odnosno intervenciju koju je imao u svojoj karijeri vatrogasca. Miočić se prvo zamislio i nije mu nešto konkretno padalo na pamet, odnosno nije mogao izdvojiti priču koja se ističe. Zatim je uslijedilo pitanje o ‘‘najglupljem razlogu‘‘ zbog kojeg je morao izaći na intervenciju, a Stipe se tu puno lakše odlučio za priču koju će ispričati.

‘‘Kad sam tek započinjao, imali smo slučaj tipa koji je pokušao zapaliti svoju kuću, ali odradio je užasan posao, vjerojatno najgore odrađen posao koji sam ikad vidio u svom životu. Obitelj je bila u garaži i vidjelo se da se ne radi o nezgodi, nego o piromanu koji je to namjerno napravio. Ušli smo u kući i gledali kako ćemo ugasiti požar, a unutra smo zatekli samo mali trag spaljenog tepiha. Gledali smo u to i razmišljali: ‘Okej, simpatično.‘‘‘, opisao je Miočić dok su se Bisping i Smith pošteno zabavili slušajući.

Stipe je još pojasnio kako se vjerojatno radilo o pokušaju izazivanja požara kako bi ta obitelj izvukla novce od osiguranja, ali srećom nisu bili potkovani za napraviti veću štetu i gotovo jedinu štetu pretrpio je spaljeni tepih.

Miočić vidno uživa u svom poslu vatrogasca i definitivno neće napustiti taj posao u pripremama za meč s Jonesom. Kao što i sam kaže, tim poslom bavio se i prije, a dogurao je do statusa najvećeg teškaša u povijesti UFC-a. Nema razloga da ne nastavi dalje u istom ritmu.

Linker
03. srpanj 2024 20:31