UFC

Michael Chandler uputio savjet Nickalu: ‘Nastavi s mentalitetom bijelog pojasa‘

Bo Nickal i Michael Chandler

 Screenshot (youtube, Espn Mma, Saltwater Experience)
Ponajbolji UFC-ov borac lake kategorije prava je osoba za udijeliti koristan savjet

Dugo neki od boraca pridošlih putem Dana White‘s Contender Seriesa nije privlačio toliko pažnje kao Bo Nickal. Dodamo li da su iza njega tek tri MMA borbe, mora se priznati kako se Nickal sjajno ispromovirao.

Ponajbolji američki hrvač nakon neuspjelog plasmana na prošle Olimpijske igre odlučio je napraviti tranziciju u MMA i zasad je neporažen. Jako brzo dogurao je do UFC-a i spreman je doći do samog vrha. Odmah je započeo s prozivkama vrhunskih boraca poput Khamazata Chimaeva, ali njegov prvi protivnik bit će Jamie Pickett, 10. prosinca (12. mjesec) na UFC 282 eventu.

Nickal odiše nevjerojatnim samopouzdanjem i nitko ga ne može uvjeriti da jednog dana neće postati UFC-ovim prvakom. Iako je dobra stvar za jednog borca imati takvo samopouzdanje, dobro je ostati i ponizan.

Michael Chandler kao uspješni borac koji je također nekoć bio jako dobar hrvač (ne kao Nickal), u razgovoru za MMA Junkie detaljno je prokomentirao Bo Nickala.

‘‘On je bio vrlo impresivan do sada. Mislim da posjeduje ispravan mentalitet i bistru glavu na ramenima. On je uvijek bio takav tip. Imao je takvu reputaciju i dok je hrvao na koledžu. Dobar je dečko, radi naporno i dio je tima koji ima dobar moralni kompas, znaju odvojiti dobro od lošeg. Znao je ponašati se na strunjačama, ali je također bio i lud te je redom pobjeđivao svoje protivnike. Mislim da ga čeka svjetla budućnost. Mislim li da će postati prvakom? Dovoljno dugo sam u ovom sportu da bih znao kako je bilo puno tako dobrih tipova za koje se mislilo da će biti odlični, ali su zalutali putem. Neki za koje sam mislio da će biti prosječni postali su svjetskim prvacima. Nikad ne znate. Da skratimo priču, osvježavajuće je vidjeti hrvača ovako visoke razine da je došao u ovaj sport. Uzbuđen vidjeti što mu budućnost donosi.‘‘

36-godišnji Michael Chandler kao borac s 30 profesionalnih mečeva iza sebe i nastupanjem za Bellator i UFC svakako posjeduje ogromno iskustvo i prava je osoba za savjetovati mlade nadolazeće borce. Tako je Chandler uputio zanimljiv savjet i 26-godišnjem Nickalu.

‘‘Misli o 32-godišnjem sebi, ne o svojoj 22-godišnjoj verziji. Misli o tome da se zadržiš ovdje na duge staze. Razmišljaj o odlukama koje donosiš danas. Gradi dobru reputaciju i dobru platformu. Učini se neprocjenjivim za svoju promociju, svoj tim i sponzore. Budi osoba dobre reputacije i sve ostalo će doći na svoje mjesto. On već posjeduje talent i vještine, kao i trenere te ‘hype‘. Sada je samo bitno dobro se navigirati, ostati na pravom putu, kontrolirati ego i nastaviti s mentalitetom ‘bijelog pojasa‘. Svakog dana možete nešto naučiti. Bio to 18-godišnji klinac ili 58-godišnji tip koji se ovdje rekreira s nama, svakog dana nešto mogu naučiti.‘‘, rekao je Michael kojeg 12. studenog (11. mjesec) čeka meč protiv Dustina Poiriera na UFC 281 event.

Michael Chandler nije samo sjajan i jako uzbudljiv borac, nego i fantastičan govornik. Užitak je slušati Michaela koji je pravi primjer borca i sportaša koji vodi dobrim primjerom i Nickal uistinu može puno naučiti iz njegovih savjeta.

Linker
23. lipanj 2024 20:47