UFC

Michael Chandler ne može dovoljno nahvaliti Alexandera Volkanovskog: ‘Nema boljeg borca na svijetu od njega, on je čudo!‘

Michael Chandler

 TAIDGH BARRON/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Taidgh Barron/zuma Press/profimedia
Nepobjediv je u perolakoj kategoriji

Postoji mali broj protivnika koji su uspjeli postići uspjeh protiv aktualnog UFC prvaka u perolakoj kategoriji Alexandera Volkanovskog. Čak i u takvim slučajevima, Volkanovski je samo jednom poražen u zadnja 24 dvoboja.

“The Great” se vratio na pobjednički kolosijek s još jednom majstorskom obranom naslova protiv Yaira Rodrigueza na UFC-u 290 prošlog vikenda. Privremenog prvaka pobijedio je tehničkim nokautom u trećoj rundi te mu je ovo bio peti put da uspješno brani pojas. Još jednom pokazujući svoju nevjerojatnu inteligenciju, Volkanovski je dobio hrpe pohvala od svojih kolega. Za jednog od najpoznatijih boraca u lakoj kategoriji, Michaela Chandlera trenutno nema boljeg borca.

"Je li Alexander Volkanovski nepobjediv? Jest. Svodim to na kompletnost, kardio i staloženost. On je najkompletniji borac kojeg imamo na rosteru u UFC-u. Najkompletniji borac na cijelom svijetu, ima sposobnost da bude tri do četiri koraka ispred svojih protivnika u svakoj pojedinoj poziciji u borbi. Preinteligentan je, nema mu ravnog", rekao je.

U perolakoj kategoriji Volkanovski je doslovno bio nepobjediv. Međutim, njegovom savršenom nizu u UFC-u došao je kraj prošle veljače (drugi mjesec) kada je pokušao osvojiti pojas lake kategorije, no zaustavio ga je Islam Makhachev.

"Ne postoji živuća perjanica koju on ne može svladati. Kao što smo vidjeli, možda ne postoji borac na svijetu kojeg ne može pobijediti otkad je namučio Islama Makhacheva u njihovoj borbi. To je bila vrlo tijesna borba. Znam da on želi tu borbu i po mom iskrenom mišljenju, on bi mogao biti tip koji bi mogao dobiti šansu za naslov", zaključio je.

Linker
28. lipanj 2024 14:54