UFC

Michael Bisping i dalje vjeruje u Rockholdove kvalitete: ‘On brzo može doći do napada na titulu‘

Michael Bisping

 Jayne Kamin-Oncea/Getty images/Profimedia
Umirovljeni engleski borac smatra kako bi Rockhold jednom pobjedom mogao puno napraviti

Jedan od najvećih rivala umirovljenog Michaela Bispinga, bio je Luke Rockhold. Ukupno dvaput borila su se ova dva nekoć sjajna borca srednje kategorije, a svaki od njih, slavio je jednom. Rockhold je submissionom u drugoj rundi (giljotina) slavio 2014. godine, dok je Bisping u šestom mjesecu 2016. godine, došao do možda i najveće pobjede u svojoj karijeri.

Umirovljeni engleski borac tada je nokautirao Rockholda u prvoj rundi borbe za pojas UFC-ove srednje kategorije. Uz pobjedu nad Andersonom Silvom koju sam Bisping ističe kao jednu od najvećih u karijeri, slavlje nad Rockholdom kruna je njegova karijere.

Puno je animoziteta bilo tih godina između dvojice spomenutih boraca. Doslovno jedan drugog nisu podnosili i sve to, davalo je njihovim mečevima dodatnu draž. Ipak, Bisping je od sredine 2018. godine službeno umirovljen, a nije nastupao od kraja 2017. godine. Rivalstva i mržnje između njih više nema, a neki od videa koji su se protekle godine pojavili na društvenim mrežama, otkrivaju kako su Bisping i Rockhold sada u dobrim odnosima.

Luke Rockhold s druge strane nije umirovljen, ali dugo već izbiva iz kaveza. Još od sedmog mjeseca, 2019. godine i teškog poraza od Jana Blachowicza, Luke Rockhold nije bio unutar UFC-ova kaveza. Trebao se Rockhold vratiti u jedanaestom mjesecu prošle godine, no zbog ozljede je otkazao meč protiv Seana Stricklanda.

Bivši prvak srednje kategorije, trenutno je u nizu od dva teška poraza nokautom (Romero i Blachowicz), a s obzirom na dugu inaktivnost i punih 37 godina, mnogi ga više ne vide kao prijetnju u srednjoj kategoriji. Ipak, Bisping se ne slaže.

''Ljudi zaboravljaju što je on nekoć radio i za što je sposoban. Njegova kontrola iz gornje pozicije, šteta koju može raditi, kickovi, duljina ekstremiteta, veličina, tip atlete poput njega. On je svjetska klasa u surfanju, skateboardu i odličan je u jiu-jitsuu. Ako se vrati i pobijedi na primjer Paula Costu, nazad je u miksu za sami vrh. Ako može pobijediti Costu, jako brzo bi ga mogli u borbi za pojas, jako brzo.'', rekao je Bisping na svom YouTube kanalu.

Luke trenutno nije niti rangiran u srednjoj kategoriji, no Bisping smatra kako Adesanyji ponestaje izazivača, naročito ako večeras ponovno savlada Roberta Whittakera. Derek Brunson ili Jared Cannonier bit će idući na redu, a Brunsona je već pobijedio. Vettori (dvaput) i Costa već su gubili od Izzyja te uistinu ponestaje legitimnih izazivača. Ipak, Rockhold je s obzirom na trenutnu situaciju, daleko od samog vrha kategorije, no uspije li se vratiti ove godine te podsjeti li na svoja najbolja izdanja, definitivno može napraviti pomutnju pri vrhu kategorije.

Linker
03. srpanj 2024 15:49