UFC

McGregor prijeti: 'Ne znam zašto me UFC koči, u prosincu ću si sam organizirati MMA meč u Dublinu!'

Dana White i Conor McGregor
 Facebook
UFC-ova najveća zvijezda Conor McGregor ima savršeno objašnjenje za svoju neaktivnost. Savršeno prema njegovim mjerilima!

Na medijskom eventu koji se održao u utorak u Ukrajini, a na kojem je Irac sudjelovao kao promotor jednog brenda, McGregor je progovorio oko poteškoća sa sljedećim mečem i idućim protivnikom. On tvrdi da je svom poslodavcu dao nekoliko prijedlog za termin nastupa, kao i ime potencijalnog protivnika, ali da su ga iz UFC-a hladno odbili. Zato se McGregor nada da bi u prosincu mogao odraditi jedan humanitarni meč u svojoj zemlji. I to prema MMA pravilima!

"Smiješno je što sam ja taj koji se sada želi natjecati. Pokušao sam se vratiti 14. prosinca na taj popis borbi, no nije mi jasno koji je razlog i zašto me iz UFC-a zadržavaju. Ja im dajem datume, govorim im da bih se volio boriti na tom i tom eventu, čak smo i neke protivnike odredili, a oni to otežavaju radi meni nepoznatog razloga", izjavio je McGregor te je dodao:

"Tako da sam sada u poziciji gdje pokušavam organizirati neki humanitarni event. Ovo sam radio i ranije, organizirao sam amaterski boksački meč u mom starom boksačkom klubu u Crumlinu. Sada želim to napraviti prema MMA pravilima. Želim organizirati event, naći protivnika, natjecati se bez honorara. Nije me briga za honorar. Honorar je već u mojoj kući. Imam sve što mi treba, a sada se samo želim natjecati, želim se vratiti, želim biti opet u vrhunskoj formi, želim pokazati najbolje što imam i nastaviti se penjati prema vrhu. To je moj plan. Pokušat ću ovo organizirati u prosincu, nadam se da će se raditi o MMA eventu na kojem neću zaraditi ništa. Sva zarada će ići u humanitarne svrhe. To je ono što planiram."

I prema bivšem prvaku Frankieju Edgaru i prema McGregoru, postojao je konsenzus dva nekadašnja šampiona oko međusobnog meča. No, taj se "matchup" očito nije svidio UFC-u. Navodno je je Irac bio spreman taj dvoboj odraditi besplatno...

"Čak sam se ponudio da ću svoju plaću od meča s Edgarom pokloniti u humanitarne svrhe. Zato što su tvrdili da taj meč neće donijeti toliku zaradu. Ja sam na to rekao da me nije briga za to, neka se ne brinu za mene, svoj honorar dajem u humanitarne svrhe", otkriva "Notorious" i zaključuje:

"Ali zbog samo njima znanog razloga oni to onemogućavaju. Kao što sam rekao, blizu sam povratku, ali s njima nikada nije lako."

Upitan kada će napokon najaviti povratnički meč u UFC-u, Irac nije dao jasan odgovor. Ali je naglasio da bi to trebalo biti vrlo brzo!

"Vrlo, vrlo smo blizu najavi! Ne baš danas, ali sigurno na kraju ovog poslovnog putabi trebali imati neku najavu. To je ono što ciljamo...", zaključuje.

Bivšeg prvaka u akciji nismo vidjeli od poraza u meču s Khabibom Nurmagomedovim prošle godine. Bilo je najava da bi se trebao boriti prošlog ljeta, no lom šake i operacija su to onemogućili. Sada su, čini se, u pitanju drugi problemi. No, pitanje je kako će UFC reagirati na njegovu ideju da se bori izvan svoje promocije. Neovisno o tome radilo se o humanitarnom ili komercijalnom meču. Vjerojatno na to neće pristati i zato ovu McGregorovu izjavu treba shvatiti kao prijetnju svom poslodavcu. Ili mi dajte meč što prije ili ću vam raditi probleme...

Linker
24. rujan 2024 21:34