UFC

McGregor pitao kad se bori s Oliveirom, prvak uzvratio: ‘Što kažeš na ovaj vikend?‘

Conor McGregor

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Irac je poprilično uvjeren da će njegova povratnička borba biti meč za pojas lake kategorije

Pet mjeseci prošlo je od meča između Dustina Poiriera i Conora McGregora. Tešku ozljedu lijeve noge pretrpio je Irac krajem prve runde i trenutno je u fazi oporavak. Njegov povratak borbama predviđa se na proljeće ili ljeto iduće godine, a ''Notorious'' često ističe kako će se boriti za pojas, onog trenutka kad se vrati.

Teško je očekivati da će mu promocija to dopustiti, uzevši u obzir dva uzastopna poraza od Poiriera. Dodamo li da je Justin Gaethje gotovo siguran kao idući izazivač, a da u redu iza njega čekaju borci poput Islama Makhacheva i Beneila Dariusha, jasno je da Conor ne zaslužuje instantnu priliku za napasti pojas. Međutim, kad su u pitanju UFC-ovi potezi u vezi Conora, sve je moguće.

Irac u svakom slučaju nastavlja sa svojim lobijem te je putem Twittera prozvao Charlesa Oliveiru, trenutnog prvaka UFC-ove lake kategorije.

''Kojeg datuma se borim protiv Oliveire?'', napisao je McGregor, a ubrzo je dodao i ''tvit'' s brazilskom i irskom zastavom iza kojih stoji broj dva. Conor je time aludirao na brazilsku priliku za revanš, nakon što je on 2015. godine nokautirao Josea Alda.

Odgovor Charlesa Oliveire nismo dugo čekali. ''Do Bronx'' očito nije pretrpio puno štete te je poručio Ircu kako je spreman boriti se jako brzo.

''Što kažeš na ovaj vikend? Spreman sam, još uvijek sam u gradu, a održat će se i još jedan event. Idemo.''

Naravno, radi se o nemogućoj opciji. McGregor je i dalje u fazi oporavka te je nekoliko mjeseci daleko od nastupanja, a teško je i zamisliti da Conor i Oliveira nastupaju na UFC Fight Night priredbi koja će se održati u Apexu.

U cjelokupnu pričao upleo se i Islam Makhachev. Dagestanac je na putu ka napadu na pojas, a još mu preostaje pobijediti Beneila Dariusha kako bi tu priliku konačno i dobio. Khabibov prijatelj i legitimni nasljednik, kratkom šalom putem Twittera osvrnuo se na Conorovo pitanje vezano za datum borbe protiv Oliveire.

''Tvoja borba je 30. veljače'', napisao je Islam.

Linker
26. lipanj 2024 00:05