UFC

Max Holloway nije otpisao prelazak u laku kategoriju: ‘Zašto ne? Sto posto će se dogoditi‘

KANSAS CITY, MISSOURI - APRIL 14: Max Holloway weighs in at 146lb for UFC Fight Night Kansas City on April 14, 2023, at the T-Mobile Center in Kansas City, MO.,Image: 769572889, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

 MATT DAVIES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Matt Davies/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Ponajbolji borac perolake kategorije imao je jedan neuspješan izlet u laku kategoriju

Više puta smo naglašavali u koliko nezahvalnoj poziciji se trenutno nalazi Max Holloway. Prvorangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije dominantno pobjeđuje vrhunske izazivače unutar te kategorije, ali triput je gubio od aktualnog prvaka, Alexandera Volkanovskog.

Jedno od mogućih rješenja za Hollowayja jest prelazak u višu kategoriju. Max je jednom već nastupio unutar UFC-ove lake kategorije, još u četvrtom mjesecu 2019. godine. Tada se borio protiv Dustina Poiriera za titulu privremenog prvaka lake kategorije, a taj meč izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca.

Mnogi na temelju tog meča tvrde da Holloway ‘‘nema što tražiti u lakoj kategoriji‘‘, a tu teoriju temelje na argumentu da je Dustin Poirier bio fizički osjetno snažniji i puno je jače udarao u tom meču. Međutim, nije isključeno da Holloway uzme nešto vremena za nabijanje dodatne mišićne mase i da postane fizički spremniji nositi se s borcima lake kategorije. Uostalom, nije sramota izgubiti od Dustina Poiriera koji godinama pripada samom vrhu te kategorije.

Sigurno Holloway može pružiti puno toga u lakoj kategoriji, a gostujući u MMA Houru, Max je otkrio kako definitivno planira novi izlet u laku kategoriju, odnosno u planu je prelazak za stalno u višu kategoriju.

‘‘Sto posto će se dogoditi ta tranzicija. Zašto ne? Mislim, zašto da ne? Vidjet ćemo što će se dogoditi s Volkanovskim nakon meča protiv Yaira u sedmom mjesecu. Mnogi unaprijed otpisuju Yaira. Bit će to puno zanimljiviji meč, nego što mnogi misle. Uzbuđen sam jer ću gledati taj meč iz pozicije navijača.‘‘, rekao je Holloway i pritom otkrio da planira preći u laku kategoriju.

Kad je u pitanju favorit meča između Volkanovskog i Rodrigueza, a radi se o meču zakazanom za UFC 290 event u sedmom mjesecu, Holloway je dao kraću analizu.

‘‘Mislim da obojica mogu pobijediti. Yair je nepredvidljiv. Obojica su zapravo jako čudnovati. Teško se boriti s nekim poput Alexa (Volkanovskog). Ne možete pronaći takve sparing partnere. Tip je građen poput ‘Thinga‘ iz Marvelove ‘Fantastične četvorke‘. Čovjek je čudovište. Zatim Yair - teško je pronaći i tipove poput njega. U jednom trenutku vam je točno ispred lica, a već u idućem trenutku baca ‘high kick‘, zatim neke kružne udarce i uz to je nevjerojatno brz. Mislim da će borba biti puno zanimljivija nego što ljudi misle.‘‘, zaključak je Maxa Hollowayja.

Maxu je inače tek 31 godina i puno je još karijere pred njim. Bilo to u lakoj ili perolakoj kategoriji, Max Holloway uvijek će biti borac koji će privući fanove da pogledaju njegov meč.

Linker
01. srpanj 2024 08:34