UFC

MacKenzie Dern već ugovorila iduću borbu, napasti će Top 5 kategorije

MacKenzie Dern
 screenshot/YouTube
Nakon tri pobjede u 2020. godini, MacKenzie Dern dobit će priliku u 2021. odmah napasti Top 5

Tri UFC pobjede uspjela je, uz vidan napredak na raznim poljima slobodne borbe, ostvariti MacKenzie Dern (10-1, 5-1 UFC) u 2020. godini i to sve u razdoblju nakon svibnja. Time je prešla preko prvog poraza u MMA karijeri, koji joj je krajem prošle godine nanijela Amanda Ribas te je 27-godišnja nekad najuspješnija grapplerica u povijesti došla do statusa u Top 15, ali i toga da ju sve više analitičara i fanova smatra ozbiljnom MMA borkinjom, a ne tek produktom UFC-ovog marketinškog tima.

Nakon što joj parirati nisu uspjele Hannah Ciffers, Randa Markos i Virna Jandiroba, Dern će morati još nešto više pokazati protiv iduće protivnice. U pitanju je Nina Ansarrof (10-6, 4-3 UFC), petoplasirana borkinja ljestvice izazivačica slamka kategorije, koja se u Octagon vraća nakon trudnoće i poroda. Zanimljivo, upravo je Dern nakon poroda doživjela svojevrsni preporod. U prvoj borbi nakon povratka je doživjela spomenuti poraz od Ribas, no onda je krenula ova trenutna serija, no još nešto je važnije od toga. U potpunosti je disciplinirala svoj život i od borkinje koje je imala ogromnih problema sa skidanjem kilograma te koja je nekoliko puta dolazila preteška je postala borkinja koja zapravo nema nikakvih problema po tom pitanju.

Ansaroff je na pauzu otišla nakon poraza koji joj je Tatiana Suarez nanijela u borbi kojom je mogla izboriti status izazivačice. Prije toga je imala niz od četiri pobjede. Zaručnica Amande Nunes tako je od borkinje izvan rankinga u kratkom vremenu postala kandidatkinja za sami vrh, no nije uspjela kapitalizirati svoje uspjehe do kraja. Sad će u povratku prvo morati braniti svoj status Top 5 borkinje koji unatoč pauzu nije izgubila. Dern se inače trenutno nalazi na 11. mjestu ljestvice.

Budući da je borba ugovorena za 10. travnja, Nina će se boriti šest mjeseca nakon poroda.

Linker
04. srpanj 2024 08:50