UFC

Luke Rockhold će tolerirati Paulu Costi prekoračenje težine, ali samo za određeni iznos

 Luke Rockhold 

 Alex Trautwig/Getty images/Profimedia
Već je obzanio UFC-u da mu pronađu rezervu u slučaju Costinom prekoračenja kilaže

Paulo Costa je poznat po velikom skidanju kilograma prije samoga meča, a u razdoblju od vaganja pa do same borbe znao je vratiti i do 15 posto tjelesne mase. Znao je i prekoračiti težinu na samome vaganju, a Luke Rockhold ga je upozorio kako neko veće prekoračenje težine ipak neće tolerirati.

Rockhold je napravio trogodišnju pauzu od borbi kako bi oporavio svoje tijelo i glavu, a za povratak je izabrao protivnika koji mu nikako ne odgovara. U posljednje četiri borbe Luke je ostvario pobjedu samo protiv Davida Brancha, a gubio je od Michaela Bispinga, Yoela Romera i Jana Błachowicza. Sve tri spomenute borbe izgubio je nokautom tako da će morati biti izrazito oprezan što se Paula Coste tiče jer je on poznat po svojoj udaračkoj sposobnosti i nokautima.

Paulo Costa je bio neporažen u prvih 13 borbi, ali taj niz zaustavio je Israel Adesanya prekidom u drugoj rundi. Nakon toga je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom od Marvina Vettorija unatoč činjenici da je pao vagu i ušao u borbu kao krupniji borac. Dana White je nakon toga predložio Costi da se popne u polutešku kategoriju, ali to se očito neće dogoditi. Luke Rockhold je za ESPN izjavio kako je dao točan prag tolerancije prekoračenja kilograma iznad kojeg neće prihvatiti borbu.

"Paulo mi je drag, sviđa mi se borba i sviđa mi se ova težina. Želim se boriti s njime do 185 lbs (83.9 kg), ali dat ću mu 5 lbs (2.27 kg) prostora za manevriranje. Ako ne može spustiti na 190 lbs (86.2 kg) onda nemamo o čemu više pričati. Bolje im je da mi osiguraju rezervu u tom slučaju i to sam rekao UFC-u. Nisam se došao igrati ovdje. Želim dokazati da i dalje mogu napraviti velike stvari u srednjoj kategoriji, a ne u poluteškoj."

Krajnji cilj Rockholda nije samo da se natječe; on također želi napasti pojas srednje kategorije koji drži Israel Adesanya, što je i glavni razlog zašto je izabrao povratničku borbu visokog rizika.

"Želim pokazati da mogu opet biti izazivač za pojas. To je jedini razlog zašto sam ovdje. Jedini razlog zašto se vraćam borbama je taj da se borim protiv Israela i osvojim pojas. Imam iskustva, već sam dovodio svoje tijelo do krajnjih granica i znam što mogu napraviti."

Linker
06. srpanj 2024 23:17