UFC

Kut Petra Yana i dalje je enigma: ‘Nadam se da će se Cejudo i O‘Malley pojaviti u subotu navečer‘

Petr Yan

 Sergei Savostyanov/TASS/Profimedia
Privremeni prvak UFC-ove bantam kategorije i dalje slaže tim koji će mu pomagati u borbi za pojas

Pomalo netipični problemi zahvatili su Petra Yana uoči revanša s Aljamainom Sterlingom koji ga čeka ovaj vikend na UFC 273 priredbi. Naime, nedavno su se pojavile vijesti kako Yanovi treneri nisu dobili vize za ulazak u Sjedinjene Američke Države te je Yan ostao bez svoje standardne postave u kutu, iako ga čeka meč za titulu UFC-ova prvaka bantam kategorije.

Yan nije puno očajavao zbog toga te je pokrenuo inicijativu ka sastavljanju novog kuta koji bi činili bivši i trenutno aktivni borci. Sean O‘Malley brzo se ponudio Yanu za uskočiti, iako bi se borci u budućnosti potencijalno mogu obračunati unutar bantam kategorije.

‘‘Petr, čuo sam da trebaš novi kut. Javi se, gdje god da se borba održava, ja ću ti biti u kutu.‘‘, poručio je O‘Malley.

Drugi član kuta trebao bi biti Henry Cejudo. Petr Yan sredinom trećeg mjeseca obratio se Cejudu putem Twittera, no rasprava je tekla u pomalo neočekivanom smjeru.

"Nabavi mi dječju sjedalicu i dolazim", napisao je Cejudo, uz igru riječima "you kneed me". Jedino ne možemo znati je li pri tome mislio da sjedalica treba za njega ili za njegovu nedavno rođenu kći od koje se jako teško odvaja.

Petr Yan nadovezao se novim ubrzo novim odgovorom, a mora se priznati kako je mogao odati nešto više poštovanja Cejudu od kojeg traži pomoć.

‘‘Imam samo još jedan uvjet. Molim te ne pokušavaj mi davati svoje usrane trenerske savjete iz kuta. Samo mi donesi vodu i led između rundi i dobri smo si.‘‘, Yanov je zahtjev.

Iako se ta priča utišala proteklih tjedana, Yan se ponovno dotaknuo te teme prilikom sinoćnjeg gostovanja u MMA Houru.

‘‘Situacija se stabilizirala. Imam nekoliko tipova koji su mi spremni pomoći. Nadam se da će se Cejudo i O‘Malley pojaviti u subotu navečer. Jedino je bitno da mi ne daju svoje usrane savjete. Samo mi dodajte led i vodu, ja ću biti dobro.‘‘, ponovio je Yan svoje zahtjeve kojima vjerojatno odbija Cejuda i O‘Malleyja od te pozicije.

Ariel Helwani dodatno je pritiskao Yana kako bi saznao je li ruski borac uistinu ozbiljan kad su u pitanju Cejudo i O‘Malley kao članovi njegovog kuta u meču protiv Sterlinga.

‘‘Saznat ćete u subotu navečer. Nema nikakvog stresa. Kao što sam ti rekao, bit će tu jedan niski tip i jedan dugački. Ariel, rekao sam ti da sam ozbiljan. Oni su uistinu u mom kutu. Samo čekaj, sve ćeš vidjeti u subotu.‘‘, bila je Yanova dodatna poruka.

Što će se zapravo dogoditi po ovom pitanju, saznat ćemo rano u nedjelju. U svakom slučaju, Yanov kut bit će još jedna dodatna stvar koja će privlačiti interes publike na ionako uzbudljivom UFC 273 eventu.

Linker
06. listopad 2024 19:17