UFC

Konačno je dogovorena borba za titulu u velter kategoriji! Leon Edwards i Colby Covington borit će se krajem godine!

Leon Edwards i Colby Covington

 David Becker/Getty Images/Profimedia, Kieran Cleeves/Pa Images/Profimedia
Lagano neće biti ni jednom ni drugom jer ćemo ovdje gledati pravi sukob stilova, a obojica su odlični u onome što rade

Druga od velikih vijesti koju je noćas Dana White donio u svom obraćanju na Instagramu jest da je konačno dogovorena borba za titulu u velter kategoriji. Već se mjesecima govori kako je sljedeći izazivač u velteru Colby Covington, no datuma i lokacije za borbu protiv Leona Edwardsa do sada nije bilo.

Međutim, prije nekoliko sati se to promijenilo jer je Dana objavio kako je i borba službeno dogovorena! Leon Edwards je sada pred novim izazovom nakon što je porazio Kamarua Usmana i protiv istog obranio pojas, te iako se mnogi slažu da ne zaslužuje, njegov sljedeći izazivač će biti Colby Covington.

Što se datuma i lokacije tiče, radi se o dvanaestom mjesecu i UFC 296 priredbi. T-Mobile Arena u Las Vegasu će biti lokacija, a White je potvrdio kako će se Colby i Edwards u glavnom meču večeri boriti za titulu u velter kategoriji.

Bit će to Edwardsov pokušaj da po drugi puta obrani titulu nakon što ju je obranio u trećem mjesecu ove godine, a uzeo ju je Usmanu na ljeto prošle. Colby Covington je s druge strane posljednji puta nastupio u trećem mjesecu 2022. godine, dakle prije godinu i pol dana, a porazio je tom prilikom svog bivšeg prijatelja Jorgea Masvidala.

Meč prije toga je Colby izgubio od Usmana, a sada će dobiti novu priliku da zasjedne na tron velter kategorije. Lagano neće biti ni jednom ni drugom jer ćemo ovdje gledati pravi sukob stilova, a obojica su odlični u onome što rade.

Dana je također potvrdio da će u sunaslovnoj borbi ove priredbe Alexandre Pantoja braniti pojas protiv Brandona Royvala, a bit će mu to prva obrana titule nakon što ju je oduzeo Brandonu Morenu. UFC 296 i dvanaesti mjesec!

Linker
01. srpanj 2024 21:14