UFC

Kojeg borca biste odabrali da se bori za vaš život? Dana White lakoćom je odabrao svog kandidata

Dana White

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov predsjednik nije morao pretjerano razmišljati o odgovoru na ovo pitanje

Nerijetko se na društvenim mrežama susrećemo s raznim teoretskim pitanjima poput onih ‘‘s kojim profesionalnim borcem biste ušli u kavez/ring za milijun dolara‘‘, kao i s pitanjima koja vas traže da odaberete jednog ili više boraca koje biste rado imali na svojoj strani tijekom uličnih tučnjava.

Gostujući u emisiji Piersa Morgana, UFC-ov predsjednik Dana White dobio je jedno od pitanja takve vrste. Voditelj Piers Morgan zatražio je Whitea da navede osobu koju bi odabrao da bori za njegov život.

‘‘Ako bi mogao izabrati jednu osobu iz cijele povijesti, recimo nekog iz posljednjih 100 godina, da se doslovno bori za tvoj život. Tko bi bila ta osoba?‘‘, pitao je Morgan, a Dana White odgovorio je bez previše razmišljanja.

‘‘Jon Jones! On je još uvijek u UFC-u i nikad nije poražen. Ovaj tip je sve pobijedio. Kad pričate o najopasnijem tipu na svijetu, to se svodi na situaciju gdje ćete zaključati dvojicu tipova u prostoriju, a onaj koji izađe najopasniji je tip na svijetu. Teško je reći da Jon Jones nije taj tip.‘‘, pojasnio je White.

Piers Morgan istaknuo je drugo ime. Mike Tyson (prije odlaska u zatvor 1992. godine) odabir je Piersa Morgana. UFC-ov predsjednik brzo je pojasnio zašto Tyson nije bolji odabir od Jona Jonesa.

‘‘Tyson se ne zna boriti u parteru, on ne zna ‘grapplati‘. Tysonov citat nalazi se u ovoj prostoriji i nitko ne voli Tysona više od mene. Ali, stavimo li dvojicu tipova u istu prostoriju i zapitamo se tko će izaći iz prostorije, Jon Jones ima alate za poraziti bilo koga.‘‘, zaključak je Dane Whitea.

Instagram stranica ‘‘Home of Fight‘‘ također je podijelila ovu Whiteovu izjavu, a zanimljivo je da se u komentarima više puta pojavilo ime Mirka ‘‘Cro Copa‘‘ Filipovića. Pratitelji ove stranice ističu kako je ‘‘Cro Cop‘‘ nekoć bio pripadnik specijalne postrojbe i to bi ga trebalo činiti kvalificiranijim u borbi na život ili smrt.

Koga biste vi odabrali da obrani vaš život? Mišljenja podijelite u komentarima na našoj Facebook stranici.

Linker
03. srpanj 2024 21:22