UFC

Khamzat Chimaev želi borbu protiv Usmana: ‘Razbit ću mu lice u Abu Dhabiju, nakon toga želim titulu‘

Chimaev i Usman

 Instagram (khamzat Chimaev, Kamaru Usman)
‘‘Borz‘‘ se nije borio od UFC 279 priredbe u devetom mjesecu prošle godine, tako da bi bilo vrijeme da konačno uđe u kavez

Već je jako dugo prošlo od posljednjeg meča popularnog Khamzata Chimaeva, a još uvijek od njega nismo dobili nikakve potvrde. Dugo je pitanje bilo nastavlja li karijeru u velter ili srednjoj kategoriji, a jedno vrijeme je vladao narativ kako je njegov idući nastup u Abu Dhabiju protiv Paula Coste.

To se pokazalo netočnim jer je Costa već dogovorio novi nastup, ali Khamzat nije. Posljednjih se dana uvelike govori da bi ‘‘Borzov‘‘ idući protivnik mogao biti bivši prvak Kamaru Usman, a prema svemu sudeći, taj meč se cilja za UFC 294 priredbu u Abu Dhabiju.

‘‘Usman se želi boriti. Ja sam idealna oproštajna borba za njega. On želi novac, ali on jako dobro zna gdje je novac, znate? Svi znaju gdje je novac. Borit ću se protiv ovog tipa u Abu Dhabiju i razbiti mu lice. Završit ću ga i onda će mi dati taj napad na titulu. Više nema ‘money fightova‘. Samo sam ja ostao‘‘, rekao je Chimaev na svom YouTube kanalu.

‘‘Ja se želim boriti za titulu, tako da mi nije toliko važno u kojoj kategoriji. Samo mi dajte taj napad na titulu. Spreman sam za obje kategorije. Spreman sam za Usmana, spreman sam za Leona, spreman sam za Israela. Spreman sam za svakoga‘‘, objasnio je.

Nadamo se kako će se konačno te stvari početi i ostvarivati jer jedino što Chimaev radi u posljednje vrijeme jest prozivanje. Nije nastupio čak od UFC 279 priredbe u devetom mjesecu prošle godine, tako da bi uistinu bilo krajnje vrijeme da uđe u kavez. S obzirom da UFC ima praksu te nadolazeće borce u naponu snage ‘‘nahraniti‘‘ veteranima, nije nemoguće da Chimaevu daju upravo Usmana.

Linker
30. lipanj 2024 10:47