UFC

Khamzat Chimaev o stanju dvorane nakon što je postao popularan: ‘Svaki dan dolaze neki luđaci‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Pit Bull West Coast)
Požalio se kako mu često prekidaju treninge

Treći izazivač u velter kategoriji, popularni Khamzat Chimaev od svog dolaska u UFC doživio je streloviti uspon. Rast popularnosti pratili su i sportski rezultati, no Chimaev je otkrio kako i slava ima svoju cijenu.

Na najvećoj svjetskoj MMA sceni malo tko je doživio uspjeh Khamzata Chimaeva u tako kratkom roku. U samo 66 dana pobijedio je tri borbe u najboljoj promociji, od kojih je jedna bila spektakularan nokaut za samo 17 sekundi.

Nakon toga dolazi borba protiv Gilberta Burnsa, u kojoj je Chimaev pokazao kako je itekako materijal za sami vrh. Jednoglasnom sudačkom odlukom ga je pobijedio na UFC 273 eventu, a sljedeća borba mu je protiv legendarnog Natea Diaza na UFC 279.

Chimaev je istaknuo kako mu je bilo teško priviknuti se na toliku medijsku eksponiranost. Njegova dvorana ‘Allstars Gym‘ u Stockholmu sada je na ‘udaru‘ fanova, a o tome je govorio i sam Chimaev:

‘‘Da, to je slava. Ali sada mi puno ljudi upada u dvoranu i uništava mi treninge dok radim fokusere. Samo uskoče i kažu da su iz Australije, Engleske i traže slike. Svaki dan dolazi nekoliko ludih ljudi. Jedan dan je ušao neki luđak i počeo vikati da želi tući Khamzata Chimaeva. Zašto bi se netko htio tući sa mnom?‘‘, rekao je Chimaev.

Iako je i sam vjerojatno mogao očekivati da će rastom popularnosti doživljavati takve stvari, sigurno mu nije svejedno kada mu fanovi upadaju u dvoranu i prekidaju treninge.

Linker
01. srpanj 2024 12:53