UFC

Khabib se prisjetio nastupa u Brazilu: ‘Govorili su da ću poginuti, a kasnije su se slikali sa mnom‘

Khabib Nurmagomedov vs. Thiago Tavares

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nurmagomedov tvrdi kako će Makhachev rado odraditi meč u Brazilu protiv Charlesa Oliveire

Iako se jedno vrijeme nagađalo hoće li Islam Makhachev morati odraditi meč protiv Beneila Dariusha prije nego dobije priliku napasti titulu, čini se kako je ta priča iza nas. Više se čak niti ne diskutira o tome hoćemo li gledati meč Makhacheva i Oliveire, nego se diskutira o tome gdje i kada će se ta borba održati.

Dana White nedavno je izjavio kako bi rado gledao Mateusza Gamrota protiv Beneila Dariusha i time je postalo vrlo jasno da UFC ne planira ponovno upariti Dariusha i Makhacheva, nakon što im je propao prvotno ugovoreni meč krajem drugog mjeseca ove godine. Dariush je tada bio ozlijeđen i morao je otkazati nastup.

Dakle, gotovo sigurno će se Oliveira boriti protiv Makhacheva za titulu u lakoj kategoriji, no sada preostaju dogovori oko lokacije i datuma održavanja. Makhachev i njegov tim od početka forsiraju Abu Dhabi i UFC 281 event koji je planiran za 22. listopada (deseti mjesec). Jasno je kako bi Makhachev tamo uživao veliku podršku publike, ali Oliveira i njegov tim imaju druge planove.

‘‘Do Bronx‘‘ silno želi nastupiti u Brazilu, a nedavno je otkrio kako bi taj event mogao biti upriličen tek početkom 2023. godine. On je spreman čekati, a čini se kako bi se i Makhachev strpio ako je potrebno. Naime, Khabib Nurmagomedov oglasio se za Ag. Fight i pritom je otkrio kako nemaju ništa protiv dolaska u Brazil.

‘‘Ovo nije Islamova ili Khabibova organizacija. Ovo je UFC i oni imaju svoje vlasnike. Oni će odlučiti o svemu. Ako kažu Brazil, okej, rado bismo došli tamo. Boriti se u Brazilu protiv prvaka koji je Brazilac, a zatim ga završiti koristeći Brazilski jiu-jitsu, to bi bilo sjajno. Što mislite o tome, hoće li biti teško?‘‘, započeo je Khabib, a zatim je dodao koliko vjeruje u svog prijatelja Islama.

‘‘Uistinu vjeruje da ga Islam može završiti u parteru. Stvarno sam uvjeren u to. Možda ćete me osuđivati zbog ove izjave, ali koga briga? Ako žele Brazil, u redu, idemo u Brazil, u Rio de Janeiro ili Sao Paulo.‘‘, poručio je Nurmagomedov.

Khabib se u nastavku razgovora prisjetio svog jedinog nastupa u Brazilu. Početkom 2013. godine, Dagestanac se borio protiv domaćeg predstavnica Thiaga Tavaresa, a završio ga je tehničkim nokautom nakon nešto manje od dvije minute borbe.

‘‘Jednom sam se borio u Sao Paulu, protiv Thiaga Tavaresa. Bio je to jako kratak meč, oko minutu i pol je trajao. Prije borbe svi su mi govorili da ću poginuti. Nakon meča, svi su se slikali sa mnom. Ista stvar će biti s Islamom i Charlesom Oliveirom.‘‘, dodao je umirovljeni Nurmagomedov.

Čini se kako su Nurmagomedov i Makhachev fokusirani na Islamovo osvajanje titule i djeluju kao ‘‘osobe na misiji‘‘. Nije ih briga za mjesto i vrijeme, samo žele da se taj meč konačno ugovori.

Khabibovu pobjedu nad Thiagom Tavaresom možete pogledati u videu pri dnu teksta (od 0:35).

Linker
29. lipanj 2024 06:06