UFC

Khabib otkrio razloge bijesa nakon meča s Conorom: ‘Tako brzo je tapkao, zar sam za to trenirao?‘

Khabib Nurmagomedov

 Harry How/Getty images/Profimedia
Umirovljeni dagestanski MMA borac očekivao je puno veći i jači otpor od strane irske zvijezde

Rivalstvo Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora, bila je glavna MMA priča tijekom 2018. godine. Radilo se o jednom od najiščekivanijih mečeva u povijesti ovog sporta, a uvertira, brojne konferencije za medije i Irčev neukusni ''trash talk'', samo su dodatno podigli tenzije.

Khabib je branio pojas prvaka lake kategorije i jedva je čekao priliku za začepiti usta lajavom Ircu. Poprilično lako došao je Dagestanac do pobjede, a u nekim trenucima borbe, dojam je bio da uistinu demolira McGregora. Khabib je na koncu slavio submissionom u četvrtoj rundi, no dojam je kako je Irca mogao završiti i ranije, no htio ga je kazniti za sve ranije izgovoreno.

Ipak, ono što je uslijedilo netom nakon završetka meča, ne spada među Khabibove slavne trenutke unutar UFC-a. Dagestanac je preskočio ogradu kaveza i pokušao se sukobiti s kutem Conora McGregora. Dillon Danis zasigurno je bio jedna od njegovih glavnih meta, a Khabibov čin doveo je do masovne tučnjave prilikom koje su neki od njegovih prijatelja i članova tima, napali McGregora.

Rezultat svega toga bila je hrpa suspenzija i javnih osuda, a repovi su se povlačili još dugo vremena. Prilikom gostovanja u Full Send Podcastu, Khabib je otkrio što je točno dovelo do njegovog bijesa koji nije uspijevao kontrolirati nakon završetka borbe.

''Prije svega, ja sam se pripremao za rat. Ušao sam u kavez, borio se s njim, a on je tapkao. Pitao sam se 'Zašto sam došao ovdje? Zar sam za ovo tako jako trenirao? Samo tako ćeš tapkati?' Tek što sam obuhvatio njegovu čeljust, on je odmah tapkao. To me također uznemirilo, znate. Sjećam se i da je netko iz njegovog kuta rekao nešto što je bilo nevjerojatno emotivno.'', objasnio je Nurmagomedov.

Dakle, Dagestanac se uistinu naporno pripremao i bio je spreman na puno, puno teži meč. Conor McGregor nije pružio naročit otpor i Khabib se jednostavno nije emotivno ispraznio koliko je htio. Pobjeda nad McGregorom očito mu u tom trenutku nije pružila dovoljnu satisfakciju i stoga je dodatni sukob potražio među članovima njegovog tima.

Linker
23. rujan 2024 07:04