UFC

Khabib će za borbu protiv Poiriera uzeti rekordnu svotu novaca

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Ako je vjerovati onome što je medijima rekao njegov otac Abdulmanap, Khabib Nurmagomedov trebao bi za sutrašnju borbu protiv Dustina Poiriera uprihoditi tri puta veću svotu nego za borbu protiv Conora McGregora. To bi ujedno značilo i rekordni honorar jednog UFC borca.

Već pri Khabibovom potpisivanju novog ugovora s UFC-om, njegov menadžer Ali Abdelaziz izjavio je kako njegov klijent sad ima najvrjedniji ugovor u povijesti UFC-a. Njegovi podaci nisu javno objavljeni, no čini se kako smo putem medija uspjeli saznati koliku si je cifru Khabib dogovorio po nastupu. Nakon što je za borbu protiv Conora McGregora uprihodio dva milijuna dolara, za svota trebala bi otići prema još većim brojevima. Osoba koja je izašla s podacima je njegov otac Abdulmanap.

"Ovog puta zarada će biti tri do tri i pol puta veća. Nećemo se više boriti za kikiriki jer znamo svoju vrijednost. Svota od dva milijuna je premalo jer trenutno smo najbolji na svijetu. Pobijedili smo najbolje do sada i konstantno se borimo protiv najboljih. Isto tako smo svjesni popularnosti. U subotu ćete vidjeti kako će publika dočekati Poiriera, a kako će dočekati Khabiba", rekao je Abdulmanap Nurmagomedov za tass.com.

Rekordna svota za jedan UFC nastup, ako ne računamo PPV bodove, je ona koju je za borbu protiv Khabiba, ali i za borbu protiv Eddieja Alvareza te drugu protiv Natea Diaza, uzeo Conora McGregor te ona iznosi tri milijuna dolara. Ne treba nam posebno znanje matematike da izračunamo kako je svota koju spominje Abdulmanap između šest i sedam milijuna.

Što se tiče spomenute reakcije publike, ona je zapravo očekivana jer je Khabib dugo vremena proveo u pokušaju podizanja svoje popularnosti u arapskim zemljama. Upravo on je i dao prijedlog organizacije obrane titulu u Abu Dhabiju, a UFC je nakon provjere tržišta taj prijedlog prihvatio.

Linker
24. rujan 2024 18:55