UFC

Kevin Lee: ‘Revanš protiv Fergusona više me ne zanima, ne uživam u prebijanju takvih ljudi‘

Kevin Lee
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov borac odustao je od cilja da osveti svoj najbolniji dosadašnji borac

Najveću dosadašnju borbu svoje MMA karijere Kevin Lee odradio je u listopadu 2017. godine. Tim putem se protiv Tonyja Fergusona borio za privremenu titulu prvaka lake kategorije i impresionirao je izvedbom u prvoj rundi. Ferguson je odradio bolju drugu rundu, da bi tada 24-godišnji "Motown Phenom" u trećoj krenuo još kvalitetnije. Upisao je dva rušenja, kontrolirao situaciju i onda kiksao. Ferguson je pokazao koliko malo prostora mu je potrebno, preokrenuo je borbu i završio ju gušenjem iz donje pozicije.

Sve od tada, Lee tu borbu spominje kao svoj najteži poraz i nadao se prilici osvetiti ga. Više puta prozivao je Fergusona, sve dok sad nije otkrio kako će s tim prestati. Posljednje izvedbe "El Cucuya", posebno poraz od Charlesa Oliveire, ipak su ga lišili te želje, što je i osobno potvrdio.

"To je borba za koju sam bio zainteresiran sve dok nisam vidio kako ga je Oliveira rasturio. Posebno na podu. To bi me djelomično povrijedilo jer bih ga tako teško prebio da to ne bi imalo veze s našom prvom borbom. Da se razumijemo, odradio bih tu borbu, prihvatio bih da ju ponude. Laka lova je uvijek laka lova. No, on više nije borac kakav je bio. Ne volim prebijati ljude koji nisu sposobni pružiti dobru borbu", rekao je Lee u razgovoru s novinarem Jamesom Lynchem.

Nakon borbe protiv Fergusona borio se Kevin tek pet puta, podosta lutajući te upisavši tek dvije pobjede. Kratko je otišao u velter kategoriju, da bi se brzo vratio u laku, no idući nastup ponovno će odraditi u velteru. Nakon što mu je dva puta propala borba protiv Seana Bradyja, priliku uskočiti prihvatio je Daniel Rodriguez te je on čovjek protiv koga će Lee 28. kolovoza odraditi svoju prvu borbu u 2021. godini. Zapravo, prvu još od ožujka 2020. godine, kad ga je savladao upravo u tekstu već spomenuti Oliveira.

Ferguson se nije borio od svibnja, kad ga je savladao Beneil Dariush, što je bio njegov treći poraz u nizu. Trenutno nije poznato kakvi su mu planovi niti kakve za njega ideje ima sama UFC promocija.

Linker
30. lipanj 2024 04:16