UFC

Kamaru Usman prisjetio se sparinga s Du Plessisom: ‘Nije najbrži i najoštriji, ali ima ludu snagu i inteligenciju‘

Dricus Du Plessis 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
U Dircusa je malo tko vjerovao, međutim, on je u UFC-u za sada savršen bez poraza

Još jednom uspio je Dricus Du Plessis ušutkati kritičare koji su ga mjesecima nazivali ‘‘slučajnim prvakom‘‘. Svladao je nekada nedodirljivog Israela Adesanyu ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi i tako po prvi puta obranio svoj pojas prvaka u srednjoj kategoriji, a svojim nastupom dokazao je da nikako nije slučajno tu gdje jest.

Nije Dricus najbolji tehničar u kategoriji, međutim, njegova sposobnost da završi borbu i pobijedi jednostavno je nevjerojatna. Kamaru Usman se u posljednjoj epizodi ‘‘Pound4Pound‘‘ podcasta prisjetio sparinga s trenutnim UFC-ovim prvakom, a i on sam je oduševljen napretkom kojeg je ostvario Du Plessis.

‘‘Morate odati priznanje gdje je priznanje nužno. Dricus Du Plessis je pokazao koliko je kao borac pametan u nekim trenucima. On nije najbrži i najčišći tamo, ali ima ludu snagu. Prošlo je par godina otkako smo sparirali, ali ne sjećam se da je bio toliko snažan. Znao sam da udara jako, ali sada imam osjećaj da jako vjeruje u svoju snagu. Ako malo bolje pogledate, kada baca te velike udarce, obje noge mu nisu na podu‘‘, započeo je Usman.

‘‘Ono što mi se posebno sviđa kod njega je ta inteligencija kompletnog borca. U trenutku kada krene po rušenje, u sljedećem je već u dominantnoj poziciji. Dricus je četvrti afrički prvak, četvrti konjanik. Više nismo ‘tri kralja‘, sada smo četiri konjanika‘‘, dodao je.

U Dircusa je malo tko vjerovao, međutim, on je u UFC-u za sada savršen bez poraza. Protiv Stricklanda je uzeo titulu, protiv Adesanye obranio, a tko će biti sljedeći izazov za prvaka u srednjoj kategoriji, trebali bismo saznati vrlo brzo.

Linker
03. rujan 2024 23:20