UFC

Kamaru Usman donio odluku, vraća se u velter kategoriju! Evo koja četiri imena ga najviše zanimaju u povratničkom meču

 Kamaru Usman 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Vidjet ćemo s kim će ga UFC na kraju upariti, a s obzirom da trenutno ima tri poraza u nizu, pobjeda u narednom meču bit će mu imperativ ako se želi zadržati na vrhu

Svoj trenutno posljednji meč, bivši vladar velter kategorije, odradio je u srednjoj kategoriji. Izgubio je Kamaru Usman od Khamzata Chimaeva vrlo tijesnom sudačkom odlukom na UFC 294 priredbi, a na sve to je meč prihvatio samo desetak dana prije i to u kategoriji iznad.

Postavilo se tada pitanje nastavlja li to možda Usman karijeru u srednjoj kategoriji, a odgovor na njega, izgleda, nije znao ni sam sve do nedavno. Kako bilo, jučer je Usman i službeno rekao kako se vraća u svoju matičnu velter kategoriju, a rekao je i koja četiri imena mu trenutno zvuče najzanimljivije:

‘‘Ovo je zanimljivo mjesto, dosta drugačije nego inače. Dugo nisam bio na ovom mjestu, da sam mogu izabrati kad se želim vratiti. Cijelu svoju karijeru sam velteraš, nikad nisam razmišljao o srednjoj. Sve do tog trenutka kada su mi ponudili borbu, tek tada sam počeo razmišljati. Naravno, ako bude opcija za drugi pojas, i to ću prihvatiti‘‘, rekao je Usman za ‘‘Anik&Florian‘‘ podcast.

‘‘Osim toga, velter kategorija je ta u kojoj sam uvijek bio. Tu mi je najugodnije. No, ako ima neka borba u srednjoj koja ima smisla, neću dvojiti‘‘, pojasnio je.

Na kraju su ga pitali želi li se boriti s nekim od sljedeće četvorke: Shavkat Rakhmonov, Ian Machado Garry, Jack Della Maddalena, Belal Muhammad. Kamaru je samo potvrdno odgovorio: ‘‘Da.‘‘

Vidjet ćemo s kim će ga UFC na kraju upariti, a s obzirom da trenutno ima tri poraza u nizu, pobjeda u narednom meču bit će mu imperativ ako se želi zadržati na vrhu. Sve do nedavno izgledao je nedodirljivo, no, izgleda da su najbolje godine ipak iza njega.

Linker
06. kolovoz 2024 17:06