UFC

Justin Gaethje o BMF tituli: ‘Taj pojas je čista glupost, ali barem vas plate kao prvaka ako ga imate‘

BMF pojas

 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
Gaethje nije oduševljen cijelom idejom BMF pojasa, no svejedno u njemu vidi priliku jer ‘‘UFC baca kost‘‘ na taj način

Mnogi fanovi se i danas slažu da je UFC-ov BMF pojas nešto u potpunosti nepotrebno, a tro vjerojatno i nije daleko od istine. Kako god, Justin Gaethje i Dustin Poirier će se ovog ljeta na UFC 291 priredbi boriti za isti, a pobjednik će naslijediti Jorgea Masvidala koji je bio prvi BMF prvak.

Bez obzira što se za njega bori, Justin Gaethje također nije oduševljen BMF pojasom. Ne samo da nije oduševljen nego ga je nazvao i ‘‘glupošću‘‘, no ipak postoji jedna pozitivna strana te titule prema ‘‘Highlightu‘‘:

‘‘Kad su se Masvidal i Diaz prvi puta borili za njega, mislio sam si kako je to glupo. Ja još uvijek mislim da je taj pojas glup. No, svim fanovima koji smatraju da je taj pojas glup poručujem da je to UFC-ov način da još nekome da priliku da uzme neki pojas i dobije PPV bodove. Ovaj pojas, baš kao i onaj privremeni, je i dalje pojas i tako se tretira. Vi ste prvak u očima UFC-a i zbog toga vas plate drugačije‘‘, rekao je Gaethje za Cageside Press.

‘‘Svima koji kažu da je ovaj pojas glup poručujem da nam UFC ovako baca kost, kao što se od UFC-a uvijek traži. Oni to nikad ne učine, tako da sam sad zahvalan za ovu priliku. Pogotovo jer je samo jedan takav pojas u svijetu. Izgleda jako dobro. Moramo biti zahvalni UFC-u za to‘‘, još je objasnio.

Ovo će biti ukupno drugi okršaj između Poiriera i Gaethjea, a prvi puta su se sastali 2018. godine kada je prekidom slavio Poirier. Hoće li Gaethje uspjeti osvetiti taj poraz, saznat ćemo ovog ljeta na UFC 291 priredbi.

Linker
05. srpanj 2024 08:47