UFC

Još jedna UFC suspenzija: Peruanac priznao korištenje anabolika, saznajte kolika ga suspenzija čeka

Luis Pajuelo

 SCREENSHOT (IG, LUIS PAJUELO)
CSAD-a je donijela odluku vezanu za Peruanca čija su čak dva uzorka implicirala korištenje nedopuštenih supstanci

Luis "Corazon De Leon" Pajuelo nije imao uspješan UFC debi ranije ove godine, a stvari su se dodatno pogoršale za ne toliko iskusnog UFC borca.

Pajuelo (8-2) je dobio dvogodišnju suspenziju zbog kršenja UFC-ovih pravila o antidopingu (UFC ADP). Combat Sports Anti-Doping (CSAD), organizacija koja je preuzela antidoping kontrolu nakon raskida suradnje između UFC-a i USADA-e početkom 2024. godine, objavila je kaznu u trajanju od 24 mjeseca u četvrtak.

Prema navodima CSAD-a, Pajuelo, 29-godišnji borac iz Perua, bio je pozitivan na 19-norandrosteron i povišene razine egzogenog testosterona u uzorcima prikupljenim 5. i 21. kolovoza u Limi (Peru) i Sao Paulu (Brazil). Pajuelo je priznao korištenje nandrolona prije uzimanja uzoraka, navodi se u službenom priopćenju CSAD-a.

Njegova dvogodišnja suspenzija službeno je započela 23. kolovoza, na dan kada je obaviješten o prvom pozitivnom rezultatu testa. UFC je odlučio raskinuti ugovor s Pajuelom nakon što su prijavljeni rezultati testiranja i njegovo priznanje o korištenju nedopuštene tvari.

Pajuelo je stekao priliku za nastup u UFC-u zahvaljujući impresivnoj pobjedi nokautom u prvoj rundi protiv Robbieja Ringa na DWCS priredbi u kolovozu 2023. Međutim, njegov službeni debi u UFC-u, održan u ožujku na priredbi UFC on ESPN 53 priredbi u Las Vegasu, nije prošao po planu – Pajuelo je poražen "submissionom" za manje od tri minute od Fernanda Padille, čime je prekinut njegov niz od pet uzastopnih pobjeda.

Od svojih osam karijernih pobjeda, Pajuelo je sedam puta slavio nokautom, no čini se da će na svoju sljedeću priliku u MMA svijetu morati pričekati najmanje dvije godine.

Linker
03. listopad 2024 17:34