UFC

Jones se u ismijavanju Adesanye i Blachowicza poslužio fotografijom Miočića i Ngannoua

Jon Jones
 RONALD MARTINEZ
‘Pobjegao sam od straha i drago mi je što sam odlučio izabrati lakši put...‘

Jon Jones oglasio se nedugo nakon što je Dana White potvrdio da nas 6. ožujka na UFC-u 259 čeka meč Israela Adesanye i Jana Blachowicza.

I poljski borac i prvak iz srednje spominjali su se neko vrijeme kao potencijalni 'Bonesovi' protivnici, no najuspješniji poluteškaš u povijesti odlučio se za nove izazove te napustio svoj pojas i krenuo s pripremama za selidbu u tešku kategoriju.

"Navedite nekog drugog borca koji je više ljudi potjerao u mirovinu te natjerao na promjenu kategorije ili organizacije. Čekam vaš odgovor", napisao je Jones na Twitteru pa nastavio objavljivati poruke ispunjenje ironijom i sarkazmom.

"Iako je Janu bio zajamčen napad na titulu, napustio sam polutešku jer sam strahovao od Dominicka (Reyesa). A onda, kada se odjednom prvak iz srednje odlučio na selidbu u višu kategoriju, bio sam siguran da sam napravio pravi potez. Drago mi je što sam odlučio izabrati lakši put", dodao je Jon uz fotografiju sebe i dva najizglednija suparnika u teškoj - aktualnog prvaka Stipe Miočića i prvog izazivača Francisa Ngannoua.

"Nisam napustio polutešku kako bih testirao svoje mogućnosti, pobjegao sam od straha", nastavio je 'Bones'.

"Jednostavno ne vidim kako pobijediti Jana, njegov stil je nešto što nisam nikad vidio, a sama pomisao na borbu s udaračem iz srednje u 2021. bila je kap koja je prelila čašu. Zaključio sam kako Francis ima lošiju obranu od rušenja", glasio je pak jedan njegov odgovor na zaključak fana koji je uz Ngannouovu fotografiju poručio da bježi kako bi se susreo s "čudovištem".

Jones još uvijek čeka na ugovaranje teškaškog debija, a nekako je sve izglednije da će čekati sve dok ne saznamo pobjednika iz revanša Miočića i Ngannoua.

Linker
03. srpanj 2024 21:04