UFC

Jon Jones odbacio svaku mogućnost borbe s Adesanyom: ‘Karijere su nam neusporedive, ne trebam taj meč‘

Jon Jones (lijevo) i Israel Adesanya (desno)

 Screenshot (youtube, Mma Fighting, Espn Mma)
Prvak UFC-ove teške kategorije fokusiran je na neke druge mečeve

Itekako je poznato da između Jona Jonesa i Israela Adesanye dugo postoji određeni animozitet, a ‘‘Izzy‘‘ je jedno vrijeme imao ozbiljne tendencije otići u višu kategoriju kako bi se obračunao s Jonesom.

Jones je ipak napustio polutešku kategoriju početkom 2020. godine i tri godine se pripremao za prelazak među teškaše. Adesanya je imao jedan neuspješan izlet među poluteškaše u trećem mjesecu 2021. godine, a tada ga je Jan Blachowicz porazio u meču za titulu.

Adesanya se nakon toga vratio u svoju matičnu, srednju kategoriju, dok je Jones postao pravim teškašem. Šanse za njihov meč postale su mizerne nakon što je Jones otišao među teškaše, a iako Adesanya povremeno spomene da i dalje ima taj meč u planu, Jones je odbacio mogućnost tog obračuna.

‘‘Ne‘‘, odgovorio je Jones u razgovoru za Fox Sports Australia na upit ‘‘hoće li se meč između njega i Adesanye ikad dogoditi?‘‘, a zatim je dodao:

‘‘Mislim da su moja karijera i ostavština otišli dalje od toga. Da se radi o natjecanju u broju pratitelja na Instagramu, onda bismo bili konkurencija. Ali kad se radi o ovom sportu, nema razloga da se uspoređujem s njim. On je napravio neke sjajne stvari i ljudi često govore: ‘Puno je mjesta na nebu za mnoštvo zvijezda‘. Nema sumnje da je i on zvijezda, ali naše karijere su neusporedive. To nije borba koju trebam.‘‘, pojasnio je ‘‘Bones‘‘.

Jon Jones u istom intervjuu najavio je kako će njegov meč protiv Stipe Miočića vjerojatno biti i posljednji koji će odraditi u svojoj bogatoj karijeri, a samo ga borba protiv Francisa Ngannoua može zainteresirati da karijeri produlji na još jedan meč.

‘‘Bones‘‘ inače provodi vrijeme u Australiji, a posjetit će i Novi Zeland u danima koji slijede. Pritom će odraditi brojne susrete i upoznavanja s fanovima, a postoji mogućnost da se sretne i s Adesanyom prilikom posjete Novom Zelandu.

‘‘Sumnjam da ću naići na ‘Izzyja‘. Bilo bi zabavno da se to dogodi, ali siguran sam da je dovoljno prostora na Novom Zelandu za nas obojicu velikih prvaka. Ako ga sretnem, sretne. Ako se ne sretnemo, nema veze.‘‘, izjavio je Jones koji očito ne planira potencirati nikakav sukob s prvakom UFC-ove srednje kategorije.

Linker
29. rujan 2024 12:26