UFC

Jon Jones: ‘Ngannou ne vjeruje u sebe, zato je izbjegao borbu sa mnom i otišao iz UFC-a‘

Jon Jones 

 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
Jones tvrdi da će uvijek biti spreman za njega, a ne isljučuje mogućnost da ćemo Ngannoua ponovno gledati u UFC-u

Mnogi su se nadali borbi između Jona Jonesa i Francisa Ngannoua, no kako je Francis napustio UFC, tu borbu nikad nećemo gledati. Ona se dugo i najavljivala, no nitko nije znao u kakvom su točno odnosu UFC i Ngannou. Konačno, sredinom dvanaestog mjeseca prošle godine bivši prvak teške kategorije je donio konačnu odluku.

Kao glavni razlog Francis je naveo činjenicu da UFC nije želio ispuniti dobro poznata tri uvjeta za njegov ostanak, ali naravno i boks je jedan od glavnih motiva napuštanja najjače promocije. Jon Jones ne vjeruje da je samo to u pitanju, nego smatra da Ngannou nije vjerovao u sebe:

‘‘Mislim da ja ne zaslužujem nikakve kritike što se ta borba nije dogodila. Ja sam ovdje. Francis je imao priliku boriti se protiv mene i jednostavno je to izbjegao. Ako ne griješim, ponuđen mu je najveći ugovor u povijesti teške kategorije. Imao je priliku boriti se i skinuti me s trona. No, on nije vjerovao u sebe. Nije spreman ni kladiti se na sebe‘‘, rekao je Jones za RMC Sport.

‘‘Jedino mi je žao radi fanova, to bi za njih bila ogromna borba. Ljudi diljem svijeta su željeli gledati taj događaj. No ja ga ne otpisujem, jer vidim Francisa kako ide boksati i boriti se negdje drugdje, ali mislim da je uvijek dobrodošao u UFC. To će uvijek biti velika, velika borba. Ja sam spreman za njega uvijek‘‘, dodao je.

Šanse da Francisa vidimo u UFC-u su trenutno jako male, prije svega zbog odnosa s njihovim glavnim čovjekom Whiteom. No tko zna, možda ipak nekad budemo gledali bivšeg prvaka teške kategorije u UFC-u.

Linker
30. lipanj 2024 10:17