UFC

Jon Jones ne skriva želju za borbom protiv Miočića: ‘On me najviše zanima jer je najveći teškaš ikad‘

Jon Jones

 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove teške kategorije uskoro će odraditi teškaški debi

Povratak Jona Jonesa nešto je najuzbudljivije što će nam UFC pružiti u cijeloj ovoj kalendarskoj godini i to sa sigurnošću već sada možemo reći.

Jedan od najvećih, a po mnogima i najveći borac ikad, početkom trećeg mjeseca vratit će se u kavez. Jones će se 4. ožujka (treći mjesec) boriti za titulu prvaka u UFC-ovoj teškoj kategoriji, a protivnik će mu biti Ciryl Gane. Jones u kavezu nije nastupao od drugog mjeseca 2020. godine, a meč za titulu u teškoj kategoriji bit će ujedno i njegov debi među teškašima.

‘‘Bones‘‘ je u razgovoru za Kanpai Pandas putem Twitter ‘‘Spacea‘‘, Jones se osvrnuo i na novi ugovor. UFC je s Jonesom potpisao novi ugovor na osam mečeva, a Jones je i prije imao ugovor na jednako toliko mečeva, ali sada je dobio podebljani honorar.

‘‘Da, budite sigurni da je bolji novac. Imao sam osam borbi preostalih prema ugovoru, ali nisam bio sretan sa svojim postotcima. Samo smo podigli plaću i nastavljamo tamo gdje sam stao sa svojom vezanošću za UFC. Nadam se da ću moći odraditi svih osam mečeva, jer to je puno borbi za 35-godišnjaka. Vidjet ćemo.‘‘, započeo je Jones, a zatim je istaknuo kako već razmišlja i potencijalnom sljedećem protivniku.

‘‘Ciljam na Stipu Miočića. Mislim da taj meč najviše znači. Puno je tipova ovdje u teškoj kategoriji, ali za mene osobnu i za moju ostavštinu, najviše mi znači pobijediti najvećeg teškaša u povijesti. Koliko će brzo uslijediti taj meč, ne znam. Nadam se izaći iz sljedeće borbe sa što manje ozljeda.‘‘, dodao je Jones.

Nije nepoznanica da ‘‘Bones‘‘ cijeni Stipu Miočića. Još dok je Francis Ngannou držao UFC-ovu titulu prvaka, Jones je znao isticati da mu je meč protiv Miočića zapravo interesantniji, a nadamo se da će do toga meči i doći već ove godine.

Linker
04. srpanj 2024 00:54