UFC

‘Jon Jones i Anderson Silva nisu među najvećima. Velike prvake odlikuje činjenica da nikada nisu pali na doping testovima‘

Anderson Silva, Jon Jones

 Justin Renfroe/zuma Press/profimedia, Anthony Geathers/Getty Images/Profimedia
Bez obzira kojoj skupini pripadali, vjerojatno ćete se složiti da se radi o dvojici velikih boraca koji su doista napravili puno u svoje vrijeme, no nažalost, tim padovima na doping testovima zauvijek su si bacili mrlje na velike karijere

Rasprava koja nikada neće prestati jest ona oko najvećeg borca svih vremena. Jon Jones, Anderson Silva, GSP, imena su koja se najčešće pojavljuju na tim listama, a s obzirom na sva postignuća koja su ostvarili u kavezu, nije čudno da upravo njih većina pratitelja ovoga sporta smatra najvećima.

Međutim, kada je riječ o prvoj dvojici, odnosno Jonu Jonesu i Andersonu Silvi, mnogi im zamjeraju jednu stvar – pad na doping testu. Oba borca su se u jednom trenutku našla na udaru javnosti jer im je u organizmu pronađena nedozvoljena supstanca, a MMA analitičar, Josh Thomson, smatra da zbog toga nikako ne mogu biti smatrani najvećima:

‘‘Ono što definira velike UFC prvake jest činjenica da nikada nisu bili pozitivni na je**ne steroide ili pilule za potenciju. Tako da, to automatski isključuje dvojicu boraca koji su meni uvijek bili dosta visoko, neovisno o tome što jedan od njih ne voli moje timske kolege. To su Jon Jones i Anderson Silva. Žao mi je, ali to je nešto oko čega ne trebamo biti pi**e‘‘, rekao je Thomson u Weighing podcastu.

Fanovi Jonesa i Silve vjerojatno će reći da su ‘‘svi na steroidima‘‘ i da je bitno samo ono što su činili u kavezu, no postavlja se pitanje kako onda postoje i drugi veliki prvaci koji nikada nisu imali skandale s dopingom.

Bez obzira kojoj skupini pripadali, vjerojatno ćete se složiti da se radi o dvojici velikih boraca koji su doista napravili puno u svoje vrijeme, no nažalost, tim padovima na doping testovima zauvijek su si bacili mrlje na velike karijere.

Linker
26. rujan 2024 13:09