UFC

Jon Jones bez kazne za incident u striptiz klubu

Jon Jones
 screenshot/Youtube
UFC-ov prvak poluteške kategorije, Jon Jones, nagodio se sa sudom po pitanju optužbe za incident iz travnja, odnosno za zlostavljanje konobarice u striptiz klubu čiji je bio posjetitelj. Ako u idućih 90 dana ne napravi nikakav incident, Jones će biti oslobođen svih optužbi.

Cijela situacija zapravo je od samog početka bila izuzetno konfuzna. Naime, u travnju je konobarica jednog striptiz bara u Albuquerqueu optužila Jona Jonesa za seksualno zlostavljanje. Navela je kako ju je UFC-ov prvak poluteške kategorije udario dlanom po stražnjici, nakon čega ju je silom uzeo u krilo, uhvatio u položaj gušenja te dodirivao po za tu priliku neprimjerenim dijelovima tijela. Ipak, nakon što je pokrenula sudski proces, konobarica se više nije javljala, a dostupne informacije išle su u prilog Jonesu. Priliku pogledati snimke sigurnosnih kamera imao je i predsjednik UFC-a, Dana White, koji je odmah nakon toga rekao kako stvari izgledaju dobro za Jonesa.

Kad je podignuta optužnica, Jones se izjasnio da nije kriv, nakon čega je određen istražiteljski tim. No, oni su imali problema s pronalaženjem svjedoka, a na kraju je sa sudom prestala surađivati i spomenuta konobarica. Sud je na kraju otkrio kako nije bilo dovoljno dokaza da bi se nastavilo s kaznenim progonom, tako da je na kraju Jones sklopio nagodbu.

Došao je na sud i pri izjašnjavanju je odabrao "no contest". Radi se o praksi u američkom pravosuđu, gdje optuženik odabire tu opciju koja zapravo predstavlja svojevrsnu suzdržanost, a najčešće se koristi u slučajevima nagodbe. Jonesu je nakon toga određeno 90 dana uvjetne kazne, uz obavezu izbjegavanja ugostiteljskog objekta gdje se incident dogodio.

Jones se tako u miru može vratiti treninzima za svoj idući nastup koji bi trebao doći na red početkom iduće godine. Vrlo lako moguće je kako će mu protivnik biti pobjednik sutrašnje glavne borbe UFC on ESPN 6 priredbe između Chrisa Weidmana i Dominicka Reyesa.

Linker
05. srpanj 2024 20:56