UFC

Joe Rogan smatra kako je Pereirino skidanje kilograma za srednju kategoriju ravno varanju

  Joe Rogan 

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Ne vraćaju svi jednak broj kilograma

Glavna asocijacija na Alexa Pereiru, osim toga da je prvak srednje UFC-a, je njegova veličina. Jedan Israel Adesanya, koji je gotovo uvijek bio viši od svojih protivnika, ovoga puta bio je nekoliko centimetara niži. No, osim što je Pereira bio viši borac, djelovao je i puno krupnije i snažnije od Adesanye. To je ponukalo mnoge eksperte da se zapitaju pripada li Pereira srednjoj kategoriji.

Granica srednje kategorije je 83.9 kg, koliko borci moraju imati kada stanu na vagu dan prije borbe, no opće je poznato da se rehidracijom nakon vaganja borci vraćaju u normalu, tj. dobiju nekoliko kilograma. To obično bude do 10 posto tjelesne mase, no neki borci su znali i pretjerati. Tako je primjerice jedan Paulo Costa znao vratiti do 16 posto tjelesne mase, što znači da ako mu vaga pokaže 83.9 kg, na dan borbe imat će 97 kg.

Tako je Alex Pereira objavio na društvenim mrežama sliku koja pokazuje da je na dan borbe težio 95.9 kg. Dok nije u pripremnim kampovima, Alex hoda sa 105 kilograma, što je inače normalno kod boraca koji skidaju u polutešku kategoriju. Komentator i podcaster Joe Rogan smatra kako je razlika u kilažu između Adesanye i Pereire imala ogroman utjecaj na sami ishod borbe.

"On sigurno teži još više na dan borbe. A ima velikih problema sa skidanjem na 83.9 kg. To se praktički može nazvati varanjem. To zaista i je to. Ali svi to rade. To nije u redu."

Rogan možda i je u pravu oko toga da to svi rade, no neki imaju genetske predispozicije da puno lakše skinu kilograme od drugih. Alex Pereira je očito jedan od tih "čuda prirode". O tome se malo priča, no jednom kada netko strada od tolikog skidanja kilograma možda se i uvedu neke promjene.

Linker
04. srpanj 2024 13:49