UFC

Joe Rogan otkriva zašto White kažnjava Makhacheva: ‘Radi se o namještaljci za Conora McGregora‘

Joe Rogan i Conor McGregor

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov komentator smatra kako sve vodi ka tome da će se Irac uskoro boriti za pojas

Povratak Conora McGregora nakon teške ozljede u sedmom mjesecu prošle godine, sve je bliži. Irac je više puta najavljivao kako ga možemo očekivati tijekom ljeta, u sedmom ili osmom mjesecu. Međutim, kako se njegov povratak bliži, tako su sve veća nagađanja s kime će se boriti.

Conor konstantno ističe kako ga čeka borba za titulu protiv Charlesa Oliveire ili Justina Gaethjea, unatoč činjenici da je McGregor poražen u posljednja dva meča te pobjedu čeka od početka 2020. godine. ''Notorious'' je dodao kako mu ovaj sport duguje te da dolazi vrijeme kad mu moraju početi isplaćivati dug. Njegov menadžer Tim Simpson nedavno je gostovao u MMA Houru te je izjavio kako Conor uistinu ima moć biranja i da se ne trebamo čuditi ako se bude borio za titulu.

UFC-ov predsjednik Dana White, proteklog tjedna, u više navrata dao je naslutiti kako Conora uistinu čeka ''title shot'', onda kad se oporavi od ozljede.

''Ovisi o tome tko će biti prvak u tom trenutku (u trenutku Conorova povratka). Nešto se pita i prvaka. Tko će biti tada prvak i što on želi učiniti? Ako gledamo Charlesa Oliveiru, ukoliko on i dalje bude prvak, možda se on želi boriti protiv Conora. Tko zna? Ja ne znam, vidjet ćemo što će se dogoditi", izjavio je White za The Underground, a par dana kasnije, White je u razgovoru s Robbiejem Foxom ponovno upitan za osvrt na tu temu.

"Najveći problem je u tome što me svaki put kad dajem intervju netko mora pitati hoće li Conor McGregor dobiti je**ni napad na titulu. To je sve što oni pitaju. Pa ću ja reći da Conor nije niti blizu povratka i nisam siguran što se može dogoditi. To je glupo pitanje, ali mediji postavljaju glupava pitanja na dnevnoj bazi. To se dogodilo i sada", rekao je White, onda se ipak obrativši tim prigovaračima:

"Imam poruku za sve koji su ljuti jer bi Conor mogao dobiti napad na titulu, vi ste je**ni idioti. Je li moguće da te to ljuti? Ohladi čovječe!"

Teoriju o Conorovom napadu na titulu, dodatno pojačava situacija vezana za Islama Makhacheva. Dagestanac je trenutno na deset uzastopnih pobjeda, no prema navodima Whitea, Makhachev je odbio meč na ''short notice'' protiv Rafaela dos Anjosa te će morati odraditi borbu protiv Beneila Dariusha, prije nego dobije priliku za napasti pojas. Sve to zvuči kao namještanje podloge za Conorov napad na titulu, a to je uočio i Joe Rogan.

''Onda kada je Dana rekao da se Makhachev mora boriti protiv Beneila Dariusha prije nego dobije napad na titulu, mislim da se radi o namještanju Conorovog 'title shota'. Mislim da je to pravi razlog zašto je Dana to napravio. To je ludo na neki način.'', rekao je Joe u svom podcastu, tijekom razgovora s Michaelom Bispingom, dok se umirovljeni engleski borac nadovezao izjavom:

''Ludo je, ali da si ti vlasnik kompanije, bi li htio da se to dogodi? Vjerojatno bi. Budimo iskreni.''

Uistinu sve vodi ka tome da će Conora dočekati napad na titulu. Koliko god to bio dobar poslovni potez za UFC, činjenica je kako McGregor zauzima deveto mjesto u poretku izazivača te ima jednu jedinu pobjedu u toj kategoriji. Onu iz 2016. godine protiv Eddieja Alvareza. Kakvu sliku UFC šalje ostalim izazivačima ako ih Conor sve ''magično'' preskoči, ne treba niti komentirati.

Linker
27. lipanj 2024 01:40