UFC

Jiri Prochazka proveo tri dana u mračnoj sobi bez hrane i vode: ‘Borio sam se s demonima‘

Jiri Prochazka

 Instagram (jiri Prochazka)
Nije htio previše otkrivati jer kako kaže, to su za njega privatne stvari

Kada bi smo rekli da je prvak poluteške kategorije Jiri Prochazka vrlo osebujna ličnost, vjerojatno bi to bio dosta blag izraz. Osim svog neortodoksnog načina borbe i samog pristupa sportu, Jiria krasi i njegov jednako osebujan pristup životu i svijetu.

Jiri je u svom trenutno posljednjem nastupu svladao Glovera Teixeiru ‘‘submissionom‘‘ u petoj rundi borbe te je zasjeo na tron poluteške kategorije, no svejedno smatra da mu je to bio najgori nastup u karijeri. Priliku da to popravi imat će 10. prosinca (12. mjesec) jer je revanš i službeno dogovoren, samo se još ne zna hoće li biti ‘‘main event‘‘ ili sunaslovna borba večeri.

Da se vratimo na Jirievu osebujnu ličnost. Naime, nedavno je proveo tri dana u mračnoj sobi zbog senzorne deprivacije

, a kao razlog je naveo ‘‘borbu s demonima‘‘:

‘‘Bio sam u tami tri dana, tako možete raditi sa svojim demonima i trenirati što želite. Ne želim o tome previše govoriti jer su to moje osobne stvari. To je najzabavniji dio, morate ići tamo gdje vrijeme završava, no ne mogu o tome govoriti jer su to privatne stvari‘‘, rekao je Prochazka u ‘‘The MMA Houru‘‘.

Inače, senzorna deprivacija je terapeutski trend u svijetu gdje polaznici najčešće provedu sat vremena ili nekoliko sati bez podražaja ikakvih osjetila. Obično to traje sat ili nekoliko sati, no Jiri voli pomicati granice tako da je tamo bio tri dana bez hrane i vode.

Linker
25. lipanj 2024 13:43