UFC

Jeremy Stephens vraća se u Octagon protiv donedavno najboljeg KSW-ovog borca

Jeremy Stephens
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Mateusz Gamrot u srpnju će dočekati Jeremyja Stephensa u lakoj kategoriji

Nakon što mu je zbog nesportskog poteza na vaganju otpao planirani prošlomjesečni dogovoreni meč protiv Drakkara Klosea, Jeremy Stephens dobio je novu priliku za povratak u laku kategoriju. Čeka ga nastup 17. srpnja na UFC Fight Nightu 191, a kao protivnik mu je namijenjen Poljak Mateusz Gamrot.

Gamrot (18-1, 1-1 UFC) je u promociji stigao prošle godine, nakon što je bio KSW-ov dvostruki prvak, odnosno držao je titulu perolake i lake kategorije. U svom debiju doživio je poraz od Gurama Kutateladzea, nakon tri vrlo neizvjesne runde, a čak je njegov protivnik rekao da smatra kako je "Gamer" trebao slaviti. Zato je kvalitetu potvrdio u drugom UFC nastupu. Bilo je to prošlog mjeseca, kad je u drugoj rundi nokautirao Scotta Holtzmana i ovaj meč čeka više nego spreman te uz veliko samopouzdanje.

Samopouzdanje nije nikad bilo problem niti Stephensu (28-18, 15-17 UFC), iako se ovaj dugogodišnji 34-godišnji član UFC-a trenutno nalazi unutar niza od četiri poraza. Upravo zbog toga odlučio je nakon osam godina vratiti iz perolake u laku kategoriju. Kao što je gore navedeno, trebao se boriti prošlog mjeseca, no odgurivanjem na vaganju je svom protivniku uzrokovao ozljedu vrata, zbog koje je ovaj morao otkazati borbu.

Iako je Stephens u ružnom nizu te je ujedno postao borac s najviše poraza u UFC povijesti, zbog atraktivnosti koju donosi svaka njegova borba se pretpostavlja da njegov status u promociji još uvijek nije ugrožen. Gamrotu će svakako priuštiti pritisak i agresivan stil borbe, a bit će jako zanimljivo vidjeti na koji će način Poljak odgovoriti.

Prema podacima s interneta, ovo je već 14. borba potvrđena za ovu priredbu, ali niti jedna od njih nije potvrđena i kao glavna. Za sada najveću pažnju ima povratak Mieshe Tate i njena borba protiv Marion Reneau, no za nju je sigurno kako će biti na tri runde. Čini se kako bismo glavnu borbu mogli dobiti u narednim danima te bi se krenulo u organizaciju s 15 borbi na programu. Iako još uvijek nije potvrđen UFC-ov plan za srpanj, čini se kako će se Fight Night priredbe i tijekom tog ljetnog mjeseca održati u APEX kompleksu.

Linker
30. lipanj 2024 04:08