UFC

Jedna od najboljih MMA borbi ikad bit će uvrštena u UFC-ovu Kuću slavnih

Robbie Lawler (lijevo) i Rory MacDonald (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Robbie Lawler i Rory MacDonald te večeri ostavili su velik dio sebe unutar kaveza

Nakon što je UFC proteklih tjedana i mjeseci objavio kako će novi članovi Kuće slavnih postati Anderson Silva, Jens Pulver, Donald Cerrone i Jose Aldo, na red je došlo uvrštenje jedne velike borbe u Kuću slavnih.

Robbie Lawler i Rory MacDonald postat će dijelom UFC-ove Kuće slavnih, ali zasad ne u kategoriji boraca koji su tamo uvršteni, nego će njihov epski meč iz 2015. godine biti uvršten u UFC-ov ‘‘Hall of Fame‘‘.

Tijekom prijenosa sinoćnjeg UFC 287 eventa, Jon Anik je otkrio kako revanš Lawlera i MacDonalda dobiva čast koju definitivno i zaslužuje. Po mnogima je to najbolja borba u povijesti MMA-a i definitivno zaslužuje mjesto među najvećima.

Robbie Lawler našao se u publici na eventu u Miamiju i uživo je dočekao vijest o uvrštenju te borbe u Kuću slavnih. Naravno da je bio oduševljen, a vjerujemo da određeno zadovoljstvo osjeća i Rory MacDonald koji je te večeri izgubio nokautom u petoj rundi.

Vodio je Rory nakon četiri runde, išao je prema tituli prvaka u velter kategoriji, ali Robbie Lawler pokazao je nevjerojatnu čvrstoću i želju za pobjedom te je uspio zaustaviti MacDonalda u petoj rundi. Kompletan meč bio je zapravo festival nasilja i krvi, a ‘‘staredown‘‘ nakon isteka četvrte runde jedan je od najlegendarnijih trenutaka u povijesti UFC-a.

Oba borca ostavila su nekoliko godina svoje karijere samo u toj borbi i moglo bi se reći da više nisu bili isti borci nakon toga. Lawler je uspio tijesno poraziti Carlosa Condita u sljedećem nastupu, a zatim ga je Tyron Woodley brutalnim nokautom svrgnuo s trona. Lawler je nakon toga upisao dvije pobjede i pet poraza, a još uvijek je aktivan UFC-ov borac.

MacDonald je nakon poraza od Lawlera izgubio i meč od Stephena Thompsona, a potom se otisnuo u Bellator gdje je postao prvakom velter kategorije. Kasnije je nastupao i u velteru, ali nije to više bio onaj ubojiti i neustrašivi borac kakvog smo gledali te večeri protiv Lawlera.

To vam dovoljno govori koliko su se Lawler i MacDonald dali u taj meč koji su odradili u sedmom mjesecu 2015. godine na UFC 189 eventu. Osam godina kasnije, točnije početkom sedmog mjeseca ove godine, zajedno će kročiti u UFC-ovu Kuću slavnih.

Što dodati, osim da dvojica ratnika ništa manje nisu niti zaslužili.

Linker
02. srpanj 2024 08:55