UFC

Jedini čovjek koji je porazio Jonesa mu nudi revanš: "Nadam se da ćeš ovaj put biti čist!"

 Instagram
Jedini poraz u dostašnjoj MMA karijeri UFC prvaka i po mnogima najboljeg MMA borca današnjice Jona Jonesa, je stigao davne 2009. u meču s Mattom Hamillom. Bio je to tek 10. nastup za Jonesa u karijeri, ali i tek četvrti od kada je stigao u elitnu promociju.

Jones je od tada nanizao 15 pobjeda i "No Contest" protiv Daniela Cormiera na UFC-u 214 u njihovom drugom međusobnom dvoboju. Iako je prvotno i to bilo slavlje, Komisija je kasnije preinačila rezultat radi Jonesovog pada na doping testu.

No, i onaj jedini poraz protiv Hamilla je po mnogima upitan. Naime, nedavno je slavni UFC-ov komentator Joe Rogan aktualizirao pitanje tog meča i tog ishoda smatrajući da je pravilo radi kojeg je Jones diskvalificiran u tom meču potpuno pogrešno. Radi se pravilu koje se popularno zove "12 prema 6", a ta fraza označava smijer laktova (od gore prema dolje) kojim borac udara svog protivnika. Taj smijer je, naime, zabranjen. I to je razlog zbog kojg je Jones izgubio taj meč diskvalifikacijom.

Deset godina kasnije danas bivši UFC-ovac je u čitavoj priči možda nanjušio priliku za zaraditi nešto novca i pritom se vratiti u elitnu promociju iz koje je otpušten 2013. Nakon četiri uzastopna poraza Hamill se u posljednja dva nastupa vratio pobjedama u manjim promocijama i sada želi natrag u Octagon, a Jonesu nudi revanš.

"U tom meču nisam dobio batine kako se priča. Sada u posljednja dva nastupa imam dvije pobjede. Ne brinem se. Tada sam napravio grešku. Dopustio sam da me Jones baci na pod, a pritom sam slomio ključnu kost. Tako da sam imao tek jednu ruku za braniti se. Nisam se mogao maknuti s poda", napisao je Hamill na društvenim mrežama obraćajući se fanovima, a očito i UFC-u povodom aktualizirane pobjede protiv Jonesa 2009. godine.

"Imao sam tek jednu ruku za korištenje. Jednom rukom sam morao braniti laktove, a jedino me Jones u čitavoj karijeri srušio na pod. Ja imam izuzetno dobru obranu od rušenja, tako da bi u revanšu bili drugačije. Opaaaa, idemo odraditi ovo!!!", dodao je borac koji je od rođenja gluh.

Valja napomenuti da je Hamill pritom bocnuo Jonesa sugerirajući da je tijekom meča 2009. godine bio na nedopuštenim sredstvima i poručivši mu: "nadam se da ćeš biti čist ovaj put!".

Na njegovu žalost, teško je očekivati da bi bilo tko bio zainteresiran za taj meč - publiku, UFC i Jonesa on sigurno ne zanima!

Linker
26. lipanj 2024 05:55