UFC

Jedan od najpoznatijih MMA trenera: 'Cerrone će pobijediti Conora!'

McGregor i Cerrone
 Ilustracija
Jedno od najvećih imena kada govorimo o svjetski poznatim MMA trenerima je definitivno i Ray Longo. Njegovo mišljenje se cijeni među borcima i među fanovima, a tijekom sjajne karijere je trenirao neke od najvećih imena u UFC rosteru.

Longo je ovih dana gostovao u podcastu Jona Anika i Kennyja Floriana te je među ostalim govorio i o nadolazećem UFC-u 246, odnosno njegovom "main eventu" između Conora McGregora i Donalda Cerronea. Iznenađujuće ili ne, Longo vidi "Kauboja" kao favorita, a u podcastu je objasnio i zašto.

"Stvarno mi se sviđaju šanse Donalda Cerronea u ovom meču", izjavio je Longo te je objasnio i zašto:

"Vjerujem da je jedina okolnost radi koje Cerrone možda može izgubiti to što je malo ostario. Malo po malo i on ulazi u godine, ali sam siguran da bi Donald Cerrone, otprije nekoliko godina, pobijedio Conora. I sada vjerujem da će ga pobijediti."

Baš kao što je i UFC-ov analitičar Dan Hardy u emisiji "Inside the Octagon" naglasio kako je Cerrone taj koji je raznovrsniji i koji ima više načina da savlada bivšeg prvaka, tako nekako razmišlja i Longo.

"Mislim da Donald ima više načina da pobijedi u ovom meču. Definitivno je kompetitivan u svakom pogledu. I aktivan je. Mislim da je ovaj put uzeo dovoljno vremena i odmora od prošlog meča. Doći će svjež...vidjet ćemo što će se dogoditi", tumači.

Kao veliki minus za Irca smatra to što se rijetko natječe proteklih godina, ali i činjenicu da je zadnji put u Octagonu bio još 2018. godine kada se borio protiv Khabiba Nurmagomedova.

"Znate i sami da je Mcgregor imao jako dugu pauzu. Već nekoliko godina ne zna za pobjedu. Mislim da je pritisak tu na Conoru više nego na Cerroneu. I to znatno!", zaključuje Longo koji trenira borce kao što su Chris Weidman, Al Iaquinta, Aljamain Sterling, Gian Villante, Eddie Gordon.

Dvoboj Cerrone vs. McGregor predvodi UFC 246, koji je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju 19. siječnja.

Linker
04. srpanj 2024 02:59