UFC

Javier Mendez: ‘Islam Makhachev je najbolji borac lake kategorije u povijesti, broj jedan svih vremena‘

Mendez i Makhachev

 Instagram (javier Mendez)
Smatra da ima najbolju obranu i da je najbolji udarač u povijesti

Manje od mjesec dana ostalo je do UFC 280 priredbe na kojoj će laka kategorija napokon dobiti svog prvaka. Mjesto je ostalo upražnjeno nakon što je Charles Oliveira prije meča s Justinom Gaethjeom pao na službenom vaganju a pobijedio meč, tako da ćemo 22.10. napokon saznati tko će zasjesti na tron jedne od najatraktivnijih kategorija u UFC-u.

Meč između Charlesa Oliveire i Islama Makhacheva definitivno je jedan od najiščekivanijih ove godine, no ostatak UFC 280 ‘‘carda‘‘ je također odličan. Još od kad je taj meč službeno najavljen fanovi ne prestaju raspravljati o tome tko će uzeti tu titulu, ali i o tome tko je uistinu bolji borac.

Jednu vrlo hrabru izjavu dao je Javier Mendez, ‘alfa i omega‘ legendarne AKA dvorane. Naime, Mendez smatra da je Islam Makhachev najbolji borac lake kategorije u povijesti:

‘‘Nemate pojma s čime imate posla sve dok ne dođe meč. To je ono što su iskusili svi koji su imali posla sa Islamom, mislili su da će biti bolji ali jednostavno nisu mogli. On je toliko zaokružen borac. Neka se zapiše da sam rekao da je on, kao borac lake kategorije, broj jedan svih vremena, u svim segmentima‘‘, rekao je Mendez za Submission Radio.

‘‘Broj jedan svih vremena, Islam Makhachev. Najbolja obrana, najbolji je udarač, najbolji je svugdje. Najbolji zaokruženi borac. Jako, jako davno mislio sam da je to Frank Shamrock, ali u lakoj kategoriji je to definitivno Islam Makhachev‘‘, zaključio je Mendez.

Prije svih razgovora o najboljem svih vremena, Makhachev će sljedećega mjeseca imati vrlo tešku prepreku u Charlesu Olivieiri te bi se vrlo vjerojatno trebali maksimalno fokusirati na njega. Kao što smo već i napisali, borba se održava 22.10. u Abu Dhabiju na UFC 280 priredbi.

Linker
29. lipanj 2024 16:31