UFC

Jan Blachowicz o iznenadnom ‘title shotu‘: ‘Ovo je poput ranog Božićnog poklona i uživam u tome‘

Jan Blachowicz

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije zadovoljan je raspletom situacije u vezi ‘‘main eventa‘‘ na UFC 282

Kao grom iz vedra Janu Blachowiczu došao je ‘‘title shot‘‘ na UFC 282 eventu. Poljak je bio na letu prema SAD-u, a tek kad je sletio na tlo SAD-a, saznao je što se sve dogodilo dok je bio u letu.

Jiri Prochazka otkazao je nastup u glavnoj borbi večeri na UFC 282 eventu, Glover Teixeira odbio se boriti protiv Magomeda Ankalaeva za titulu i UFC je reagirao tako je meč između Ankalaeva i Blachowicza promoviran u glavnu borbu večeri. Tu priča nije stala, jer Blachowicz i Ankalaev borit će se za titulu prvaka nakon što je Prochazka dobrovoljno napustio tron zbog ozljede.

Naravno da se Blachowicz nije bunio što se sve to dogodilo bez da je on imao ikakvog utjecaja, jer on je u cijeloj priči samo profitirao.

‘‘Ovo je rani Božićni poklon i uživam u tome. Ja sam posljednji saznao za sve ovo. Bio sam u avionu dok se sve izdogađalo. Nisam mogao vjerovati. Smatrao sam da zaslužujem ‘title shot‘ još nakon borbe protiv Rakića, ali Jiri je htio revanš s Gloverom i stoga sam morao čekati, odraditi još jednu borbu. Stvari su se naredile tako da sam jako dobro prošao. Želim Jiriju brz oporavak, ali ja ću iskoristiti svoju priliku i ponovno ću postati prvakom.‘‘, rekao je Jan na konferenciji za medije.

Jan Blachowicz prvakom UFC-ove poluteške kategorije prvi put je postao 2020. godine. Jon Jones tada se odrekao titule zbog prelaska u tešku kategoriju, a Blachowicz se borio protiv Dominicka Reyesa za upražnjeni tron. Povijest se donekle ponavlja, jer Jan će se opet boriti za titulu nakon što se prvak odrekao pojasa.

‘‘To nije moja krivnja. Ja se želim boriti i protiv Jona Jonesa, ali on se ne želi boriti protiv mene. Nitko ne zna što on trenutno radi. Htio sam se boriti i protiv Jirija (Prochazke), ali on je htio revanš s Gloverom. Sada je ozlijeđen, a to nije moja krivnja.‘‘, dodao je Blachowicz.

Kad je u pitanju njegov protivnik, Blachowicz je istaknuo da je svjestan kako ga čeka jako težak test i ponajbolji borac u kategoriji, ali Poljak ističe da je više nego spreman za takav izazov.

Linker
05. srpanj 2024 08:30