UFC

Jan Blachowicz istaknuo kandidaturu: 'Nisam Instagram zvijezda, borbu za titulu sam zaslužio radom!'

Jan Blachowicz
 Youtube
Pokraj svih potencijalnih izazivača Jona Jonesa, napokon se javio onaj koji trenutno možda ima i najbolje reference za tu poziciju. Radi se o Janu Blachowiczu, koji inače ne preferira prozivanja, no osjeća kako je borbu za titulu zaslužio svojim radom.

U posljednje vrijeme mnogi su UFC borci poluteške kategorije pokušali iskoristiti situaciju što njihova divizija nema očitog izazivača te su krenuli s prozivkama prema Jonu Jonesu. Javili su se do sada gotovo svi osim onog koji po rezultatima vjerojatno i najviše zaslužuje. Radi se o Janu Blachowiczu. Poljak je slavio u pet od posljednjih šest borbi, a u posljednjoj je prošlog mjeseca nokautirao Lukea Rockholda, borca koji je već glasio za potencijalnog idućeg protivnika Jonesu. Osim toga, u tom nizu mu je jedini poraz nanio posljednji izazivač, Thiago Santos.

Blachowicz se trenutno nalazi na petoj poziciji službene ljestvice kategorije, gdje se ispred njega nalaze Daniel Cormier, Thiago Santos, Anthony Smith i Dominick Reyes. Prvi je trenutno teškaš, druga dvojica su se protiv Jonesa ove godine borili, a Reyes je u svom posljednjem nastupu unatoč pobjedi dokazao kako još nije spreman. S druge strane, Blachowicz je u potpunosti sazrio i sad je najbolja prilika za njega. Čini se kako je to prepoznao i on sam pa se napokon odlučio javiti preko Twittera. Njegova prozivka zapravo je odrađena sportski i uz puno respekta te je samo iznio činjenice.

"Nisam ratnik tipkovnice, nemam milijun pratitelja na Instagramu, ne vozim sportske aute sa zlatnom lančićem oko vrata. No, ja sam jedan od najboljih boraca svoje divizije, iskrenim i teškim radom sam zaslužio borbu za titulu. Garantiram vam show vrijedan UFC-a", napisao je Blachowicz na Twitteru označivši Jonesa.

Na Instagramu je odlučio prozivku odraditi putem postera koji je napravio jedan od njegovih poljskih fanova. Na njemu je naveden UFC 244, event koji se 2. studenog održava u Madison Square Gardenu, a za koji je Jones nedavno izjavio kako ne bi imao ništa protiv naći se na njemu. On Blachowiczu još uvijek nije odgovorio, ali fanovi su podržali ovu ideju. Ako se Jones želi boriti već za tri mjeseca, teško je moguće odabrati bolju opciju od sjajnog poljskog borca.

Linker
29. lipanj 2024 17:14