UFC

Ivana Petrović vraća se u UFC-ov oktogon! Evo kada i s kim će hrvatska borkinja odmjeriti snage

Ivana Petrović

 Instagram/Ivana Petrović
Bivša Aresova prvakinja tražit će novu UFC pobjedu nakon što je krajem travnja slavila nad Liang Na

Nešto više od mjesec dana nakon što Ivan Erslan odradi svoju debitantsku borbu (protiv Iona Cutelabe) pod okriljem UFC-a, u oktogon najjače svjetske MMA organizacije ponovno će zakoračiti i Ivana Petrović (7-1). Talentirana hrvatska borkinja s norveškom adresom, naime, 2. studenog odmjerit će snage s Kanađankom Jamey-Lyn Horth (6-1).

Podsjetimo, Ivana je, nakon osvajanja inauguralnog Aresovog pojasa u muha kategoriji, krajem travnja prošle godine, potpisala za UFC, a onda, početkom srpnja u svom UFC debiju upisala poraz od Luane Caroline jednoglasnom sudačkom odlukom, što joj je ujedno bio i prvi poraz u profesionalnoj MMA karijeri. Krajem travnja ove godine, međutim, isprala je gorak okus UFC debija pobijedivši Liang Na prisiljavanjem na predaju u trećoj rundi ("arm triangle choke").

Sada je stigao red na Ivanin treći nastup pod svjetlima američke promocije, a protivnica će joj biti Kanađanka koja u UFC-u također ima omjer 1-1. Horth je debitirala pobjedom nad Hailey Cowan (jednoglasna sudačka odluka), da bi, potom, početkom prosinca prošle godine, izgubila od Veronice Hardy podijeljenom sudačkom odlukom.

Kao što je uvodno rečeno, borba između Petrović i Horth će se održati 2. studenog, a trenutačno je to jedini potvrđen meč za UFC-ove Fight Night priredbi koja će se održati u tom terminu. Pred Ivanom je, dakle, novi izazov u vidu opasne kanadske borkinje, a mi čvrsto vjerujemo kako će iz tog obračuna izaći kao pobjednica, ponovno demonstrirati borilačku kvalitetu i nastaviti svoj pohod prema poziciji među rangiranim borkinjama UFC-ovog "flyweighta".

Linker
08. rujan 2024 11:02