UFC

Ivan Erslan oglasio se nakon poraza: ‘Ako ću pasti, past ću boreći se! Žao mi je što vam nisam priuštio pobjedu‘

Ivan Erslan

 Screenshot (youtube, Ksw)
32-godišnji hrvatski poluteškaš zahvalio je svima na velikoj podršci koju je uživao tokom cijelog "fight weeka"

Silno smo iščekivali debi Ivana Erslana u UFC-u. Nakon više od osam godina imali smo priliku svjedočiti nastupu hrvatskog borca pod okriljem UFC-a, vodeće svjetske MMA organizacije. Odmah u debiju Erslan je uparen s vrlo nezgodnim i znatno iskusnijim protivnikom, Ionom Cutelabom.

Unatoč iskustvu i reputaciji Iona Cutelabe, vjerovali smo da Erslan može doći do pobjede, ali pobjeda mu je ipak izmaknula. Moldavac je slavio podijeljenom sudačkom odlukom (29-28 x2, 28-29), a dojam je kako je jedan udarac možda čak i presudio borbu.

Tu aludiramo na udarac koji se dogodio drugom polovicom prve runde. Cutelaba je desnicom poslao Erslana na tlo, a iako Ivan nije bio uzdrman, niti službeno u nokdaunu, Cutelaba je tim udarcem vjerojatno "ukrao" prvu rundu koja je do tog trenutka išla na Erslanovu stranu. Druga runda čisto je pripala "Hulku", a treća Erslanu.

Dodamo li na sve to kako je Erslan odradio meč s teškom ozljedom koljena, ne možemo biti razočarani njegovim debitantskim nastupom. Ravnopravno se borio s protivnikom kojem je to 17. nastup u UFC-u, čak je i pobijedio na jednoj sudačkoj kartici i odradio je punih 15 minuta noseći teret teške ozljede koljena.

Erslanu je sigurno najteže pala činjenica da se ozlijedio samo sat vremena prije nastupa, ali Ivan je odavno spoznao kako će njegova karijera biti prožeta usponima i padovima. Oglasio se Erslan nakon jučerašnjeg poraza, izrazio je žal zbog poraza, ali jasno najavljuje kako neće klonuti nakon prvog poraza u UFC-u.

"Žao mi je što je rezultat izostao. Ono što sam jučer pokazao u kavezu nije bilo dovoljno za pobjedu, iako je bilo jako blizu. Želim se zahvaliti svima na nevjerojatnoj podršci. Nisamo mogao ni zamišljati koliko ćete svi iščekivati moju borbu i stvarno mi je žao što vam nisam priuštio pobjedu. Nastavljam svoj put u UFC-u i veselim se novim izaovima. Znao sam da neće biti lagan put. Malo tko je ikad mislio da ću stiću tu gdje jesam, ali opet sam stigao i nastavit ću. Ako ću pasti, past ću boreći se!", poruka je Ivana Erslana putem Instagrama.

Ne sumnjamo u Ivanov uspješan povratak. Nakon svakog poraza vratio se jači nego prije i jedva čekamo vidjeti što će pružiti u svom sljedećem nastupu unutar UFC-a. Naravno, prije svega slijedi saniranje ozljede koljena, a nakon toga fokus može usmjeriti ka sljedećim nastupima. Dokazao je da zaslužuje mjesto u UFC-u, sigurni smo da će i pobjeda doći već u sljedećem nastupu.

Linker
29. rujan 2024 15:03