UFC

Israel Adesanya: ‘Sean Strickland je idiot i UFC-ovi čelnici ne žele da sramoti kompaniju‘

Israel Adesanya (donji) i Sean Strickland (gore)

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije progovorio je o pregovorima za meč protiv Seana Stricklanda

UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ podosta su se mučili kad je u pitanju pronalazak glavne borbe večeri za UFC 293 event. Israel Adesanya silno je htio predvoditi priredbu u Sydneyju, a Dricus Du Plessis nametnuo se kao najlogičnije rješenje za protivnika.

Problem je nastao onda kada je Du Plessis obavijestio UFC da se nosi s ozljedom i da se neće stići oporaviti do priredbe u Sydneyju. UFC je tada morao u potragu za zamjenskim protivnikom, a situacija nije izgledala dobro.

Israel Adesanya već je porazio sve borce koji su tada bili unutar top 5 u poretku izazivača, a jedino Sean Strickland je djelovao kao donekle smislen protivnik. U tim trenucima Strickland se nalazio na šestom mjestu, ali naknadno je poguran jedno mjesto gore, vjerojatno kako bi njegov napad na titulu dobio nešto više smisla. Sada petorangirani izazivač srednje kategorije postao je glavni kandidat za protivnika Israelu Adesanyi, ali pregovori su trajali dulje od očekivanog.

Strickland je jedno vrijeme tvrdio da neće prihvatiti meč dok mu UFC ne ponudi adekvatan novac, a na koncu su ipak došli do dogovora i Strickland će nastupiti u Sydneyju. Na jučer održanoj konferenciji za medije, Adesanya je otkrio kako mu Strickland zapravo treba biti zahvalan jer je dobio ovu priliku, odnosno, UFC-ovi čelnici nisu bili pretjerano zainteresirani za ugovaranje tog meča.

‘‘On (Strickland) bi mi trebao zahvaliti jer će se ova borba zapravo dogoditi. Bez mene, on ne bi dobio priliku nastupiti u ovom meču. Ja sam gurao da on dobije taj meč, zato što ima logike u tome da on bude sljedeći. Porazio sam sve top 5 borce, a neke od njih dvaput. Dakle, ja sam inzistirao da on dobije šansu.‘‘, rekao je Adesanya.

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg UFC-ovi čelnici nisu bili pretjerano voljni upariti Stricklanda s Adesanyom jest Stricklandovo neprikladno ponašanje. Još prošle godine, Sean Strickland ukrao je ‘‘show‘‘ uoči UFC 276 eventa. Sean se na tom eventu borio s Alexom Pereirom, ali na konferenciji za medije najviše se verbalno borio s Adesanyom kojeg je neprestano vrijeđao i provocirao. Svi koji su upoznati s likom i djelom Seana Stricklanda znaju da se radi o čovjeku bez filtera, odnosno bez dlake na jeziku. Njegove izjave u današnjem društvu smatraju se više nego kontroverznim i UFC-ovi čelnici zabrinuti su zbog svega toga, barem prema izjavama Israela Adesanye.

‘‘On je idiot. Ne mogu previše pričati o tome, ali on je idiot koji će se morati dobro ponašati i pojaviti na meču. UFC-ovi čelnici ne žele da osramoti kompaniju. Ali to je sve što ću reći o tome. On mi treba biti zahvalan, a Bareman (trener Israela Adesanye) zna što se događalo u pregovorima za ovaj meč. Ja sam tražio ovu borbu i drago mi je što me UFC poslušao i što mi vjeruju.‘‘, zaključio je ‘‘Izzy‘‘.

Činjenica je da se fanovi uoči ovog meča raduju konferencijama za medije gotovo jednako koliko se raduju samoj borbi. Adesanya će u meč ući kao veliki favorit, ali kada se ova dvojica boraca nađu za mikrofonom, favorit će ipak biti Sean Strickland.

Linker
28. lipanj 2024 05:59