UFC

Israel Adesanya reagirao na poraz Conora McGregora: ‘Zato nikada ne pokušavam gušenje giljotinom‘

Israel Adesanya
 Screenshot (youtube, Freestylebender)
‘‘The Last Stylebender‘‘ snimio je video svojih reakcija na glavni dio UFC 264 priredbe

Prvak UFC-ove srednje kategorije Israel Adesanya dao je svoj osvrt na glavnu borbu UFC 264 priredbe. U videu koji je objavio na svom službenom Youtube kanalu (FREESTYLEBENDER) obuhvaćene su reakcije na još neke borbe s glavnog dijela priredbe. Adesanya je izuzetno sistematičan te puno pažnje pridaje tehničkom dijelu izvedbe i stoga je zanimljivo poslušati njegovo viđenje borbi.

''Znam što je Herb htio učiniti, no što znači tih preostalih 30 sekundi u usporedbi s dvije i pol runde. Herb je učinio pravu stvar, no u krivom trenutku'', rekao je Adesanya vezano za borbu Seana O'Malleyja i Krisa Moutinha.

Nokaut Taija Tuivase protiv Grega Hardyja izazvao je oduševljenje prvaka srednje kategorije i njegovih prijatelja koji su gledali priredbu s njim, a simpatični ''Bam Bam'' izmamio je osmijehe na licima okupljenih svojim ''shoeyjem'' i intervjuom nakon borbe. Obračun Gilberta Burnsa i Stephena Thompsona nije pobudio naročite reakcije, a onda je uslijedila glavna borba večeri između Conora McGregora i Dustina Poiriera. Zanimljivo je istaknuti da je Israel primjetio da nešto nije u redu s nogom Conora McGregora prije nego li je došlo do nesretnog završetka borbe (možete pogledati na 6:34 u videu pri dnu teksta).

''Njegova noga je slomljena. Nešto mu se dogodilo s nogom.'', ponovio je Israel nekoliko puta prije kobnog trenutka za Irca koji je uslijedio nekoliko sekundi kasnije i izazvao zgražanje cijele prostorije. Krajem videa, ''Stylebender'' je analizirao cijelu borbu.

''Bila je to dobra borba. Sviđa mi se način na koji je Conor otvorio borbu. Međutim, ovdje možete vidjeti jedan od razloga zašto ne skačem u pokušaje giljotine. Eugene (Bareman, Adesanyin trener) uvijek kaže da ako ne uspijete doći do giljotine, završit ćete kao donji. U tome je problem. Conorova giljotina bila je čvrsto zaključana, no kavez mu se našao na putu, a Dustin se obranio tako što nije dopustio Conoru da omota svoje noge oko njega i zaključa ga u gard. Onda je uslijedio Dustinov oporavak. U jednom trenutku bacao je bombe dok je bio gornji. Tempo je bio dobar. Pohvale i za Conora koji je je pogađao laktovima od dolje.'', analizirao je Israel Adesanya te se osvrnuo na Conorov lom noge kojim je borba završila.

''Bila je to strašna nesreća. Dustin smatra da je posljedica njegovog blokiranja udarca, Conor smatra da nije. Luda borba. Definitivno će se opet boriti međusobno i svi ćemo to gledati.''

Dana White također je izjavio nakon borbe kako ćemo gledati i četvrtu borbu, a možemo se složiti s Adesanyom kada kaže da ćemo svi gledati tu borbu. U svakom slučaju, još jedan zanimljiv video na službenom Youtube kanalu Israela Adesanye, a čini se kako Youtube kanali postaju sve popularnija praksa među UFC borcima. Kompletan video možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
08. srpanj 2024 23:23