UFC

Israel Adesanya otkrio koga želi za svog idućeg protivnika: ‘Volio bih da on pobijedi, ali ne vjerujem da hoće‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Freestylebender)
Adesanya planira svoj povratak u kavez na UFC 293 10. rujna u Sydneyju

Za nešto manje od dva mjeseca održat će se UFC 290 u Las Vegasu, a na toj priredbi trebali bismo saznati tko će biti idući izazivač za pojas srednje kategorije kojeg odnedavno ponovno drži Israel Adesanya. U toj će se borbi naći bivši rival Roberta Soldića Dricus Du Plessis (19-2, 5-0 UFC) te bivši prvak kategorije Robert Whittaker (24-6, 15-4 UFC).

Adesanya (23-2, 12-2 UFC) je kazao da je spreman braniti svoj naslov sljedeći protiv Du Plessisa, ali promocija je odlučila da južnoafrički borac prvo mora proći bivšeg prvaka Whittakera.

"Htio sam se boriti s njim na Allegiant Stadiumu, ali su mu prvo dali Roba. Nema smisla čekati, koja je poanta, dajte mi ga dok je je**no tu", izjavio je "Stylebender".

Adesanyina želja da se bori protiv "Stillknocksa" proizlazi iz nedavnih komentara Južnoafrikanca u kojima je rekao da će biti prvi pravi afrički UFC prvak budući da još živi u Africi, dok su Adesanya i Kamaru Usman rođeni u Nigeriji otišli dok su bili djeca, ali prvak ne daje Du Plessisu prevelike šanse da prođe Whittakera.

"Rob ga vjerojatno može namlatiti u drugoj rundi ili ga jednostavno pobijediti odlukom. Dricusova jedina šansa – ne volim reći da nema načina jer uvijek postoji način, ali on ne može preživjeti Whittakera. Mislim da će biti brži i spremniji od njega. Njegova šansa je da učini borbu "divljačkom i ružnom", ali i Whittaker se zna tako boriti.. Rekao bih da je 70 posto šanse da Whittaker pobijedi, ali stvarno želim Dricusa. Možda sam zato pristran”, rekao je.

Ako "Reaper" pobijedi Du Plessisa, Adesanya će se morati boriti s njim treći put. U prva dva meča upisao je pobjede, jednom nokautom, a drugi put odlukom u puno konkurentnijoj borbi na UFC-u 271. Adesanya svoj povratak u kavez planira na UFC 293 10. rujna (9. mjesec) u Sydneyu te bismo tada trebali gledati njegovu obranu pojasa, a tek treba vidjeti protiv koga će to biti.

Linker
03. srpanj 2024 05:33