UFC

Israel Adesanya nagovijestio veliki povratak! Na UFC 305 priredbi najavio napad na pojas u srednjoj kategoriji!

Israel Adesanya (lijevo) i Dricus Du Plessis (desno)

 Screenshot (youtube, Tnt Sports)
UFC još nije službeno potvrdio informaciju, no svejedno su svi putevi vodili ka ovom meču

Bivšeg vladara UFC-ove srednje kategorije, Israela Adesanyu, u kavezu nismo vidjeli od devetog mjeseca prošle godine i teškog poraza od Seana Stricklanda. Istina, Strickland ga nije završio, no toliko ga je neutralizirao da Adesanya nije sličio na sebe. Najavio je Adesanya dugu pauzu nakon toga, no njoj bi uskoro mogao doći kraj.

‘‘Neću se boriti do 2027. godine‘‘, rekao je tom prilikom Adesanya, no ubrzo je rekao da to nije mislio doslovno. Dosta aktivan je Adesanya bio kao prvak, tako da ne čudi da mu je bilo potrebno malo vremena da se resetira i ponovno povrati motivaciju koju je nekada imao.

Međutim, izgleda da je čekanju i njegovoj pauzi došao kraj. Adesanya je na svom profilu na X-u upravo objavio zanimljivu fotografiju, a na njoj piše da će se protiv Du Plessisa boriti na UFC 305 priredbi u osmom mjesecu ove godine:

Bez obzira što dolazi iz poraza, UFC će Adesanyi dati priliku da napadne titulu i pojas vrati u svoje vlasništvo. Ako uzmemo u obzir koliko je dugo i dominantno vladao srednjom kategorijom, to je apsolutno opravdano, a ako na sve to dodamo ‘‘zlu krv‘‘ koju je zametnuo s Dricusom Du Plessisom, recept je to za sljedeću borbu za titulu u srednjoj kategoriji.

Što se tiče Dricusa, on od osvajanja pojasa također nije nastupio. U prvom mjesecu ove godine pobijedio je Seana Stricklanda podijeljenom odlukom sudaca, tako da će sada biti zanimljivo gledati njega i Adesanyu. Ako je vjerovati Adesanyinoj slici, 17.8. bismo trebali gledati ovaj meč na UFC 305 priredbi. Čeka se i službena potvrda od UFC-a.

Linker
20. lipanj 2024 14:04