UFC

Israel Adesanya: ‘Iz borbe protiv Blachowicza namjeravam izaći bez da me dotakne‘

Israel Adesanya
 screenshot (YouTube, UFC)
UFC-ov prvak srednje kategorije namjerava dominantno doći do novog pojasa prvaka

U kratkom vremenu postao je Israel Adesanya velika UFC zvijezda, a glavna borba UFC 259 priredbe mu je velika prilika da postane možda i najveća u ovom trenutku, ako računamo na to da se Khabib Nurmagomedov umirovio. Za to učiniti trebat će potvrditi status favorita s kakvim ulazi u borbu protiv Jana Blachowicza, koja se održava nadolazećeg vikenda, odnosno u noći sa subote 9. ožujka na nedjelju 10. ožujka.

U razgovoru za MacLife, Adesanya je otkrio kako Poljaka smatra ozbiljnim protivnikom kojeg niti u jednom trenutku ne smiješ podcijeniti, no da upravo zbog toga smatra da će odraditi posao onako kako je zamislio i doći do svoje druge titule UFC prvaka.

"Ne smiješ podcijeniti Jana, to bi bila velika pogreška. Pogledajte njegov rezime. Bio je u lošem nizu i pred otkazom iz UFC-a, a uspio se vratiti, promijeniti puno stvari i postati UFC prvak. Takvog tipa se ne podcjenjuje jer je prošao sve. No, moj je posao učiniti da ovo izgleda lagano i spreman sam to napraviti još jednom", najavio je borbu u koju će ući kao desetak kilograma lakši borac od svog protivnika. Barem ako je vjerovati onome što je ranije najavio.

A najavio je i kako će pobjeda izgledati dominantno, odnosno da će iz Octagona izaći upravo onakav kakav je u njega ušao. To je zapravo na neki način uspio u svoje posljednje tri borbe pa mu cilj tim putem i nastaviti.

"Moj cilj je iz borbe izaći bez da me dotakne, kao što sam napravio u borbi protiv Coste, gdje mi niti jednom nije dotakao lice. Osim toga, moram paziti na udarac nogom u tijelo i bit će sve dobro", samopouzdano je dodao.

UFC je do sada imao četvero dvostrukih prvaka (McGregor, Cejudo, Cormier, Nunes) te još troje boraca koji su osvajali titulu dvije različite kategorije, ali ne istovremeno. Ipak, nitko od njih nije imao dvije kategorije koje je Adesanya u prilici ujediniti. Štoviše, za budućnost je najavio i napad na teškašku titulu, no o tome ipak još uvijek ne možemo razgovarati. Prvi zadatak je uzeti naslov do 93 kilograma, što je težina kakvu zapravo on ne bi trebao ovog puta niti dostići.

Linker
06. srpanj 2024 00:14