UFC

Islam Makhachev ‘spustio‘ Dani Whiteu: ‘Ja sam spasio event, bilo je dosadno i ljudi su skoro zaspali‘

NEWARK, NEW JERSEY - JUNE 01: Islam Makhachev of Russia is introduced before in his lightweight bout against Dustin Poirier of Russia during UFC 302 at Prudential Center on June 01, 2024 in Newark, New Jersey. Luke Hales/Getty Images/AFP (Photo by Luke Hales/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP)

 LUKE HALES Getty Images Via Afp
Očito da se Islamu nisu svidjele Danine konstatacije o Jonesu kao apsolutnom kralju UFC-ove ‘P4P‘ ljestvice

Mnogi su ostali impresionirani onim što su vidjeli od Islama Makhacheva u subotu, potvrđujući njegovo mjesto za mnoge kao broj 1 borca "pound-for-pound" ljestvica na svijetu.

Međutim, to nije bio slučaj za sve. Čelni čovjek najbolje svjetske MMA promocije Dana White izazvao je veliku reakciju na internetu kada je odlučno tvrdio da je UFC prvak u teškoj kategoriji Jon Jones broj 1 UFC-ove "pound-for-pound" ljestvice. Ovi komentari uslijedili su nakon Makhachevove treće obrane naslova UFC prvaka u lakoj kategoriji, koja je došla u obliku impresivne pobjede "submissionom" nad Dustinom Poirierom (30-8) u glavnoj borbi UFC-a 302.

Makhachev (25-1) upitan je na konferenciji za novinare nakon UFC 302 što misli o Whiteovim tvrdnjama.

"Ne znam, možda je to njegovo mišljenje," rekao je Makhachev te nastavio: "Mislim da sam danas spasio ovaj događaj jer su sve ove borbe bile dosadne i cijela arena je gotovo spavala. Pokazali smo s Dustinom sjajan performans. Dana mi je dao dva bonusa. Prije, kad se sjećam da sam imao prvi ugovor, bio bih vrlo sretan kad bih dobio bonus, ali sada je OK."

U posljednje tri godine, Makhachev je zabilježio sedam uzastopnih pobjeda, pobijedivši ugledne borce kao što su Poirier, Charles Oliveira, Alexander Volkanovski (dva puta) i druge. Ima šest završnica u tom nizu od sedam borbi. U međuvremenu, Jones se borio samo jednom, pobijedivši Ciryl Ganea da osvoji upražnjeni UFC naslov u teškoj kategoriji 2023. godine.

Što se tiče Makhachevovog nastupa, bio je zadovoljan onim što je pokazao na UFC 302, ali je rekao da misli da ima puno prostora za napredak.

"Mislim da se Dustin vrlo dobro pripremio za ovu borbu," rekao je Makhachev. "Rekao je da mu je ovo bila posljednja šansa, i mislim da su napravili sjajan posao. Poboljšao je svoju obranu od hrvanja".

"Mislim da je moja greška u ovoj borbi što moram više vjerovati u svoje udarce jer sam danas pokazao svoje udarce. Zadao sam mnogo dobrih udaraca i prvi udarac, gotovo sam ga nokautirao. Da sam više vjerovao mislim da bih ga mogao nokautirati, ali u redu je. Sretan sam što sam ga završio na tlu".

Linker
12. lipanj 2024 13:29