UFC

Ilir Latifi vjerojatno prelazi u tešku kategoriju i želi Derricka Lewisa!

Ilir Latifi se vraća u akciju noćas na UFC Fight Night 156 priredbi u Urugvaju gdje će snage odmjeriti s bivšim izazivačem poluteške kategorije Volkanom Oezdemirom.

Švedsko- albanski borac u Montevideu će tražiti povratak na pobjedničke staze nakon što je u posljednjem meču na UFC-u 232 u prosincu poražen odlukom od Coryja Andersona. Trenutno rangiran kao deveti najbolji poluteškaš UFC-a, Latifi kaže kako mora pobijediti Oezdemira kako bi ušao u razgovor za potencijalnu borbu za pojas.

No, 36- godišnjak je također otkrio kako razmišlja o prelasku u tešku kategoriju.

"Ova borba mi je važna kako bih se vratio kao izazivač u poluteškoj, a čak imam i planove da se borim u teškoj kategoriji. Vjerojatno već u idućem nastupu", rekao je Latifi razgovarajući s novinarima u Urugvaju.

Latifi smatra da prelazak u tešku kategoriju ne znači veliku promjenu jer poluteška je po njemu jednako zahtjevna.

"Obje divizije su teške. Mislim da je poluteška divizija jednako zahtjevna kao i teška. Borci u obje kategorije udaraju jako. Poluteškaši su brži i rade većim tempom. Ali postoje neke prednosti u borbi s težim borcima. Stoga, vidjet ćemo."

Što se potencijalnih protivnika tiče, "The Sledgehammer" je izdvojio jedno ime.

"Volio bih se boriti s nekim iz top 10 poretka. Možda s Derrickom Lewisom. No, ne podcjenjujem Volkana i sada sam fokusiran tu borbu, a nakon toga ću donijeti odluku."

Lewis je u ovom trenutku na UFC-ovoj službenoj ljestvici rangiran kao peti najbolji teškaš svijeta što znači da bi pobeda nad njim Latifija automatski dovela na korak do borbe za pojas. No Latifi prvo mora proći kroz Oezdemira koji ima tri poraza u nizu i stoga će biti itekao motiviran da ne izgubi ovaj meč. "Crna Zvijer" Lewis također ima dogovorenu borbu. Na UFC 244 priredbi 2. studenog očekuje ga Blagoy Ivanov.

Linker
04. srpanj 2024 18:48