UFC

Ilia Topuria zagolicao maštu španjolskih MMA fanova i najavio svoj povratak: ‘Imam datum!‘

Ilia Topuria

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Španjolsko-gruzijska MMA zvijezda očekuje da će se vratiti u UFC-ov oktogon ubrzo kako bi imao svoju prvu obranu naslova

U utorak je UFC-ov prvak perolake kategorije Ilia Topuria (15-0) iznio veliku tvrdnju, dok kruže glasine o tome kada će doći do njegove prve obrane naslova.

Ilia Topuria osvojio je naslov perolake kategorije u veljači na UFC-u 298, nokautiravši Alexandera Volkanovskog u drugoj rundi njihovog dugonajavljivanog obračuna.

Nakon te borbe, "El Matador" je istaknuo da namjerava obraniti svoj naslov u kategoriji do 66 kilograma u svojoj domovini Španjolskoj. a 27-godišnjak je priznao da mu je san predvoditi događaj na Santiago Bernabeu, domaćem stadionu nogometnog velikana Real Madrida. "El Matador" se jučer ujutro obratio X-u, nekoliko sati nakon što je promocija najavila povratak u Pariz, tvrdeći da UFC u Španjolskoj ima odabran datum.

"Već imam datum za UFC Španjolsku", tvrdi prvak. Iako UFC još nije potvrdio svoje planove, prvotno se šuškalo da bi inauguracijski španjolski događaj trebao biti održan ovog ljeta.

UFC nikada nije održao događaj u Španjolskoj, djelomično zato što nije bilo velikog broja španjolskih zvijezda u promociji.

Ilia Topuria je trenutno jedna od većih zvijezda unutar UFC-a, a njegov temperamentni način "obračuna" je idealan za promidžbu na španjolskom tržištu.

"Gazda"UFC-a, Dana White, rekao je nakon UFC-a 298 da bi događaj na Santiago Bernabeuu ‘zvučao dobro‘. Od tada je dao ažuriranje o UFC u Španjolskoj na konferenciji za novinare UFC-a 300, priznavši da je problem dosad bio pronalaženje dostupnih arena za borbu. Nakon njegove blockbuster pobjede na UFC-u 300 ranije ove godine, bivši prvak Max Holloway preskočio je sve u "145" diviziji, vjerojatno osiguravajući naslovnu borbu.

Od tada, Topuria i ‘Blessed‘ Holloway su se sukobili online, s Topuriom koji je naredio Hollowayu da stavi svoj ‘BMF‘ naslov na liniju također.

Španjolac je nastavio tvrditi da bi naslovnu borbu umjesto Hollowaya dao Brianu Ortegi ako se Holloway ne bi pridržavao njegovih naredbi.

Topuria je također odbio tvrdnje Joea Rogana, koji je rekao da je Španjolac odbio priliku za revanš s Alexanderom Volkanovskim na UFC-u 305 kasnije ove godine.

Iako je Alex "The Great" Volkanovski možda zaslužio brzi povratak, potvrdio je da će uzeti produljeni odmor od sljedećeg ulaska u oktogon i da će vratiti se kasnije ove godine.

Linker
26. lipanj 2024 10:46