UFC

Ilia Topuria učinio je Brycea Mitchella bespomoćnim! Završio ga u vrlo uzbudljivoj borbi

Ilia Topuria vs. Bryce Mitchell 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Jednostavno je pokazao da je kvalitetniji borac

Noćašnji glavni dio UFC 282 priredbe otvorila je borba u perolakoj kategoriji između Ilie Topurie i Brycea Mitchella. Ono što se smatralo najvećim Mitchellovim oružjem je Topuria iskoristio protiv njega i završio ga je u parteru te je opravdao ulogu favorita. Topuria je došao do pete pobjede u UFC-u te mu je ovo čak četvrti finiš, a tijek borbe pročitajte u ostatku članka.

Prvu rundu Topuria je otvorio dosta agresivno te je pogodio nekoliko udaraca, ali i ‘‘low kick‘‘ koji je natjerao Mitchella da sjedne na trenutak. Topuira je nastavio pogađati jako dobro kako je prva runda odmicala, a posebno taj desni direkt koji je uvijek projašao metu. Mitchell je pokušao rušiti no bezuspješno, no ubrzo je uhvatio ‘‘single leg‘‘ i odveo borbu na žicu te je uspio rušiti. Ilia se odmah ustao i razdvojio od Mitchella, a zatim je pogodio još nekoliko snažnih udaraca. Mitchell je uspio srušiti Topuriu minutu prije kraja prve runde, no nije napravio značajniju štetu.

Početkom druge runde Topuria je opet odlično pogodio lijevim krošeom, no ovoga puta Mitchell odmah ide u rušenje kojeg je Topuria obranio. Uporan je bio Mitchell no Topuria je obranio još jedno rušenje i nije dopuštao da ga Mitchell dohvati. Topuria je bacio Mitchella u nokdaun desnicom i otišao je za njim u parter, došao je u ‘‘side control‘‘, a zatim se Mitchell ustao, no ponovno je završio na podu te je Topuria uhvatio ‘‘arm triangle‘‘ te je Mitchell tapkao! Bilo je ovo teško prebijanje u režiji Topurie, a posebno u ovoj drugoj rundi.

Linker
04. srpanj 2024 09:20