UFC

Ilia Topuria smatra da ga se Pimblett boji: ‘White će ga morati pištoljem natjerati na taj meč‘

Ilia Topuria

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Gruzijsko-španjolski borac željan je poravnavanja računa nakon sukoba od prošlog tjedna

Veliki favorit bio je Ilia Topuria proteklog vikenda na londonskoj priredbi. Koeficijent na pobjedu Topurie u prosjeku je iznosio oko 1.15, dok je na pobjedu Herberta bio preko 5.00.

Nije sve ipak prošlo tako glatko za Topuriju. Herbertova visina pokazala se problemom za španjolskog borca gruzijskih korijena. Engleski borac high kickom dobrano je uzdrmao Topuriju u prvoj rundi, no nije ga uspio završiti. 25-godišnji Ilia konsolidirao se u pauzi između rundi te je brutalno nokautirao Herberta u drugoj.

Četvrta je to pobjeda za Topuriju, a ovaj nastup odradio je u lakoj kategoriji. Topuria inače nastupa u perolakoj kategoriji i tamo je na 15. mjestu u poretku izazivača. Za očekivati je kako bi ga u sljedećem nastupu mogao čekati rangirani, zvučni protivnik, no Topuria vidi samo jedno ime kao potencijalnog protivnika.

Radi se o Paddyju Pimblettu. Popularni borac iz Liverpoola također je nastupio na londonskoj priredbi i ''submissionom'' u prvoj rundi savladao je Kazulu Vargasa. Topuria i Pimblett u tjednu uoči eventa, sukobili su se u hotelu. Topuria ne može oprostiti Pimblettu komentare koje je nekoć prije pisao na Twitteru, a doticali su se Gruzije. Više o cjelokupnom sukobu Topurije i Pimbletta, možete pročitati OVDJE.

Naravno da je okupljenje novinare na konferenciji za medije zanimalo što Topuria nakon pobjede ima reći na temu Paddyja Pimbletta. Talentirani borac prvotno je ignorirao Pimbletta riječima:

''Trenutno se osjećam tako sretno i ne želim trošiti riječi na njega.'', ali kako je konferencija za medije odmicala, Topuria se izjasnio.

''Paddy? Nikad. Nikad se neće htjeti boriti protiv mene. Ne vjerujem u to. Možda ako ga Dana White prisili pištoljem te ga natjeraju da kroči u kavez sa mnom. Inače, mislim da se neće boriti protiv mene. Smatram da nema muda boriti se. Nije me briga niti za težinsku kategoriju kad je on u pitanju. Čak i ako dođe te padne na vaganju, ja ću se boriti s njim. Briga me za težinu protiv njega.'', rekao je Ilia.

Paddy je na također priupitan o potencijalnom meču protiv Topurije, no dojam je kako se nova britanska zvijezda trenutno uistinu ne planira boriti protiv Topurije, no razlozi su zanimljivi.

''Ne bih pristao na top 15 borbu. Bit ću vam iskren, ali ne bih. Neka dodaju još pokoju nulu u moj ugovor i onda ću pristati. Mislim da sam večeras dokazao kako zaslužujem novi ugovor, a ne ovaj mali standardni.'', izjavio je ''Baddy''.

Oni bolje upućeni prepoznat će da se radi o istoj taktici kakvu gaji i Sean O'Malley. On je više puta isticao kako mu nema smisla prihvaćati teže mečeve, sve dok se za isti novac može boriti s protivnicima koje lakoćom pobjeđuje.

Linker
30. lipanj 2024 07:43